Stotelės likimą gaubia nežinia | KaunoDiena.lt

STOTELĖS LIKIMĄ GAUBIA NEŽINIA

Uostamiesčio valdžia dar nežino, kas laukia Debreceno aikštėje esančios avarinės būklės mūrinės autobusų stotelės. Apie norą įsigyti statinį buvo kalbėję šalia esančios žinomos kavinės atstovai, tačiau raštiško prašymo taip ir nepateikė.

Uostamiesčio valdžia dar nežino, kas laukia Debreceno aikštėje esančios avarinės būklės mūrinės autobusų stotelės. Apie norą įsigyti statinį buvo kalbėję šalia esančios žinomos kavinės atstovai, tačiau raštiško prašymo taip ir nepateikė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, situacija išlieka neaiški.

„Apklausiau du departamentus, ar kavinė pateikė kokį nors prašymą dėl stotelės, su kuria turi bendrą sieną, įsigijimo, tačiau niekas jokių dokumentų nėra gavęs. Anksčiau tokį pageidavimą jie buvo išreiškę žodžiu. Tvirtino, jog stotelę norėtų nugriauti ir praplėsti savo patalpas. Nacionalinė žemės tarnyba dėl šalia esančio sklypo suteikimo taip pat negavo jokio prašymo“, – pasakojo direktorius.

Pasak L.Dūdos, viešojo maitinimo įstaigai išsiųstas įspėjamasis raštas – jei ši nemano imtis veiksmų, savivaldybė inicijuos stotelės, kuri yra avarinės būklės, griovimo darbus.

„Dabar turime laukti kažkiek dienų, kol gausime oficialų atsakymą. Mes paprasčiausiai skatiname greičiau apsispręsti. Jei šie statinio nenorės, skelbsime konkursą, išrinksime rangovą ir demontuosime stotelę“, – tvirtino direktorius.

Pasak vadovo, nėra aišku, ar įstaiga apskritai gautų teisę į sklypą.

Mūrinė stotelės būklė yra prasta. Statinio raudonos plytos trupa. Objekto sienos ir kolonos yra išpaišytos grafitininkų. Ant vidinės sienos matosi kažkada kabėjusių afišų liekanos. Kai kurie klaipėdiečiai neslepia, kad užeiti į objekto vidų yra baugu.

„Ši stotelė nedera su atnaujintos aikštės vaizdu. Statinį tikrai reikia griauti“, – tvirtino direktorius.

Prieš raudonų plytų mūrinę stotelę, arčiau gatvės, yra įrengtas ir stiklinis paviljonas, kur keleiviai gali pasislėpti nuo vėjo ar lietaus, laukdami autobusų.

Panašių mūrinių stotelių uostamiestyje yra likusios kelios. Viena jų – Bangų gatvėje.

GALERIJA

  • Stotelės likimą gaubia nežinia
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Klaipėdietė

tai ar stotelė turėtų rūpėti kavinei, gal ji ruošiasi savo autobusų maršrutą atidaryti pvz. Miesto ligoninė - Medinava - Jūrininkų pr.? Baikit jūs vieną sykį juokaut ir imkitės kiekvienas savo darbų, šiaip jau stotelės priklauso VŠĮ "Keleivinis rransportas" tad laukiam darbų.

D

O vienų metų visų statybos darbų neišeina padaryti.

GYVENT.

Tik skelbkit savo konkursus ir griaukit kol ta stoginė pati nenugriuvo. Ko laukti??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS