Suplyšusią vėliavą ant mokslo įstaigos fasado suskubo pakeisti | KaunoDiena.lt

SUPLYŠUSIĄ VĖLIAVĄ ANT MOKSLO ĮSTAIGOS FASADO SUSKUBO PAKEISTI

Po dienraščio „Klaipėda“ publikacijos apie suplyšusią Lietuvos trispalvę ant Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Klaipėdos fakulteto fasado ji tą pačią dieną buvo pakeista nauja. Dabar šioje vietoje vienodai švarios plevėsuoja Lietuvos ir Ukrainos vėliavos.

Apdriskusios trispalvės mokslo įstaigos darbuotojai galėjo ir nepastebėti, bet žinia apie suplyšusią vėliavą juos pasiekė dar savaitės pradžioje.

Apie tai „Klaipėdai“ minėjo ir atostogaujančios Klaipėdos fakulteto dekanės padėjėja Jolanta Brazdeikytė.

Todėl įstaigos darbuotojai ieškojo dokumento, atsakančio į klausimą, kada trispalvė pastarąjį kartą pirkta.

Dokumentas rodo, kad toks pirkinys įsigytas bene šių metų kovą. Ko gero, vėliavos kokybė buvo nepakankama, turint omenyje klaipėdietiškus vėjus.

Po dienraščio korespondentų pokalbio su savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovu Mariumi Poimanskiu, šio skyriaus darbuotojai suskubo tikrinti padėtį.

Ketvirtadienį prieš darbo dienos pabaigą jie informavo skyriaus vedėją, kad vėliava jau pakeista.

Bausti ar įspėti LMTA Klaipėdos fakulteto atsakingų asmenų nebereikėjo.

M. Poimanskis minėjo, kad dažniausiai valdininkus pasiekia skundai apie tai, kad valstybinių švenčių metu vėliavos lieka neiškeltos. Kad prie valdiškų įstaigų kabo nešvarios ar suplyšusios trispalvės, iki šiol pranešimų nebuvo gauta.

Kur kas dažniau policijos pareigūnai tiria Lietuvos ar kitų šalių valstybės vėliavų išniekinimo atvejus. Pastaruoju metu dažniausiai tokie išpuoliai vykdomi prieš Lietuvos solidarumo sulaukusios Ukrainos dvispalvę.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Pastatas reikalauja remonto

Reiktu ne tik veliava pakeist bet ir patata paremontuot, graudu ziuret griūva

>>ai

anokia tragedija. senas pastatas. neabejoju kad ukio darbininkui yra uzsiemimo kitose vietose. vadovai neatkreipedemesio- gyvenimiska... bet iskelt MAZOSIOS LIETUVOS veliava butu patriotiska, nebent vadovybe pasiruosusi laizyt ir atkist..

vėjas...

gyvenam Klaipedoje ,šiemt vejas vos ne kiekvieną dieną...Žiūrekit dažzniau save į savo aplinką tai ne tą pastebėsite... į
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS