Sužavėjo ne profesija, o asmenybės | KaunoDiena.lt

SUŽAVĖJO NE PROFESIJA, O ASMENYBĖS

Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijoje ketvirtą kartą vyko mokinių pamėgtas renginys – Karjeros diena. Ši iniciatyva daugeliui padeda apsispręsti dėl būsimų studijų. Vietoj pamokų 9–11 klasių gimnazistai susitiko su savo sričių profesionalais, galėjo užduoti rūpimus klausimus, daugiau sužinojo apie tam tikrų profesijų subtilybes.

Aplankė profesionalai

Savaitės pradžioje įvykusi Karjeros diena sulaukė didelio moksleivių susidomėjimo. Nuo 10 val. "ąžuolyniečiai" klausėsi akademinių pasakojimų apie studijas Vilniaus Gedimino technikos universitete, Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje, stojimo naujoves ir reikalavimus. Taip pat išgirdo apie mainų programas Anglijoje ir savanorystę.

Iki 14 val. moksleivius lankė medikai, teisėsaugos atstovai, viešųjų ryšių specialistai, ekonomistai ir kiti klaipėdiečiai.

Vilniaus universiteto žurnalistikos magistrantė, Klaipėdos universiteto dėstytoja, viešųjų ryšių agentūros vadovė Edita Valinčienė pusantros valandos gimnazistams pasakojo apie tai, kuo skiriasi žurnalistika nuo viešųjų ryšių, ar apskritai verta rinktis žurnalisto profesiją, kaip rašyti įdomius tekstus.

Taip pat renginyje dalyvavo Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėja Larisa Šimanskienė, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos inžinierių komanda – Ieva Dobilinskienė, Žymantas Sinkevičius ir Dovydas Kubilius, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimų tyrėja Loreta Šimulienė.

Sužavi asmenybė

Gimnazijoje apsilankė ir buvę jos mokiniai. Vilniaus universiteto Biotechnologijos instituto chemijos inžinerijos studijų doktorantas Valdemaras Milkus bandė sudominti jaunuolius tiksliaisiais mokslais.

"Grin grin" parduotuvės ir klubo savininkas, buvęs gimnazijos mokinys Paulius Naujokas papasakojo apie sveiką gyvenseną, jos privalumus bei iššūkius kuriant nuosavą verslą.

Anot renginio organizatorės "Ąžuolyno" gimnazijos ugdymo karjerai mokytojos Aušros Butkuvienės, mokiniai kasmet patys siūlo kandidatus ir tų profesijų žmones, kuriuos nori matyti tą dieną. Esą kai kurie, pabendravę su įvairių sričių atstovais, net permąsto savo ateities planus.

"Jaunuoliams tai geras stimulas susimąstyti, kas jų laukia po kelerių metų ar mėnesių. Rinktis anksčiau ar vėliau vis tiek reikės, o tai padaryti jaunam žmogui nėra lengva. Todėl tokie susitikimai – savotiškas išsigelbėjimas. Pastebėjau, kad dažniausiai juos įkvepia ne konkreti profesija, o charizmatiška asmenybė, kuriai pavyksta sudominti vaikus. Pavyzdžiui, šiemet visi liko sužavėti bendravimo su vieno banko verslo klientų direktoriumi, ekonomistu Audriumi Ežerskiu", – aiškino mokytoja.

Įkvėpė medikai

Vieni populiariausių tarp mokinių – medicinos atstovai. "Ąžuolyno" gimnazijoje lankėsi medikas, mokslininkas ir visuomenės veikėjas biomedicinos mokslų daktaras Artūras Razbadauskas, Klaipėdos jūrininkų ligoninės mikrobiologė Sandra Armalytė, Jūrininkų sveikatos priežiūros centro šeimos ir vidaus ligų gydytoja, I šeimos gydytojo skyriaus vedėja Lolita Rapolienė.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės urologas Evaldas Gražys sudomino moksleivius pasakojimais apie studijas, darbą ir 7,5 valandos trukmės operaciją, sunkių ligų atvejus ir išgelbėtas gyvybes.

Patys gimnazistai džiaugėsi vietoje pamokų turėję puikią progą praplėsti akiratį.

GALERIJA

  • Sužavėjo ne profesija, o asmenybės
  • Sužavėjo ne profesija, o asmenybės
  • Sužavėjo ne profesija, o asmenybės
  • Sužavėjo ne profesija, o asmenybės
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS