Sveikatingumo takui prireikė talkininkų | KaunoDiena.lt

SVEIKATINGUMO TAKUI PRIREIKĖ TALKININKŲ

Iniciatyvūs klaipėdiečiai, užsimoję Smiltynėje atkurti jūros link vedantį sveikatingumo taką, šaukiasi uostamiesčio gyventojus į pagalbą ir jų prašo ne pinigų, o tik rankų.

„Turime visus įrankius, reikiamą kiekį medienos, tačiau pritrūkome darbo jėgos. Medieną reikia paruošti – supjauti, nuobliuoti. Žodžiu, pagaminti sveikatingumo įrenginių konstrukcijas, kurias vėliau vietoje ir sumontuosime. Pačių pajėgų nebeužtenka, todėl ir kreipiamės į klaipėdiečius“, – teigė klubo „Mes galim“ įgyvendinamo projekto „Atstatykime Smiltynėje sveikatingumo taką neišleidžiant nė lito“ koordinatorė Ugnė Rakauskaitė.

Medieną parūpino Kuršių nerijos nacionalinio parko girininkai. Jie patys rinko medžius, juos pjovė, suvežė į senąsias Smiltynės dirbtuves.

Anot U.Rakauskaitės, iš viso norima pagaminti 30 įvairių sporto įrenginių, kurie ir bus sumontuoti atkuriamame sveikatingumo take Smiltynėje.

„Skaičiuojame, kad pagaminti vieno įrenginio konstrukcijas reikia trijų vyrų. Gamyba užtruktų 3–4 dienas, o paskui liktų tik tuos įrenginius take sumontuoti. Optimistinėmis prognozėmis, sveikatingumo takas gali būti įrengtas maždaug po mėnesio, jei tik sulauktume apie 90 savanorių talkininkų. Kviečiame ne tik vyrus, bet ir moteris, nes ir joms rasime darbo“, – prisidėti prie iniciatyvos ragino U.Rakauskaitė.

Visi savanoriai, kurie padės gaminti įrenginius sveikatingumo takui, į Smiltynę keltais bus perkeliami nemokamai.

Darbo nebijantys klaipėdiečiai kviečiami skambinti U.Rakauskaitei telefonu (8 645) 600 05 arba registruotis el. paštu ugne@mesgalim.info.

Smiltynės sveikatingumo takas, kurį norima atkurti, yra vienas iš keturių Kuršių nerijoje: Nidos, Juodkrantės, Preilos ir Smiltynės. Pastarųjų trijų išlikusios tik liekanos.

Smiltynės sveikatingumo takas buvo pastatytas 1989 metais. Iniciatyva gimė Algimantui Laurinaičiui, kuris bendradarbiavo su Sutrikusio intelekto jaunuolių darbo centru Klaipėdoje.

Šio tako atsiradimo tikslas buvo pritraukti didesnį žmonių srautą aktyviai ir sveikai leisti laiką bei apsaugoti Smiltynės mišką nuo gaisrų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS