Šviesų festivalio klaipėdiečiams nebereikia? | KaunoDiena.lt

ŠVIESŲ FESTIVALIO KLAIPĖDIEČIAMS NEBEREIKIA?

Apklausos rezultatai dėl tradicija tapusio Šviesų festivalio organizavimo kitąmet nustebino – klaipėdiečiai šio renginio nenori. Tačiau miesto vadovas Vytautas Grubliauskas tikina, kad nevertėtų absoliučiai tikėti rezultatų patikimumu, kadangi balsuoti buvo galima daugiau negu vieną kartą.

Pasak mero, nors gyventojų nuomonės išsiskyrė, skirtumas tarp balsavusiųjų už ir prieš – nedidelis.

"Klaipėdiečių nuomonės – labai įvairios, nevienprasmiškos. Apklausos socialiniuose tinkluose be asmens identifikavimo rezultatų negalima vertinti kaip visiškai patikimų, nes balsuoti buvo galima kiek kas norėjo. Tai, kad Šviesos festivalis būtų, pasisakė 945, kad nebūtų – 1 028. Skirtumas nėra didžiulis – 83 žmonės", – pastebėjo V.Grubliauskas.

Savivaldybę pasiekė Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos prašymas, kuriame išdėstyti argumentai dėl festivalio reikšmingumo ir būtinumo.

"Jie rašo, kad visi festivaliai, taip pat ir Šviesų festivalis arba renginiai, kurie vyksta žiemą, pritraukia miesto svečių srautus, skatina vartojimą, leidžia uždirbti pajamų ne tik senamiesčio, bet ir viso miesto verslininkams. Rašte sakoma, kad "miesto valdžia ir bendruomenė neturi pasiduoti slogiai nuotaikai, turi rasti materialinių ir moralinių resursų išsaugoti tradiciją, rengiant Šviesų festivalį, paskiriant jį Lietuvos valstybės atkūrimo dienos – Vasario 16-osios garbei", – pacitavo sąjungos prašymą meras.

Kol kas pasiliekama prie nuomonės Šviesų festivalį organizuoti, tik daryti jį kiek kitokį, negu gyventojai buvo įpratę matyti.

Tad kol kas pasiliekama prie nuomonės Šviesų festivalį organizuoti, tik daryti jį kiek kitokį, negu gyventojai buvo įpratę matyti.

"Nuomonių tikrai yra visokių. Lieku prie savo pirminės nuostatos, kad toks Šviesų festivalis, kokį prisimename nuo jo sumanymo pradžios, tikrai šiais laikais vykti negali. Manau, kad tai būtų sunkiai suprantama ir pateisinama labai daugeliu aspektų", – tikino meras.

Pasak jo, vertėtų sulaukti organizatorių – įstaigos "Klaipėdos šventės" pasiūlymų. Jeigu idėjos skambės įtikinamai ir adekvačiai, atsižvelgiant į šį laikmetį – kylančias energijos resursų kainas, festivalis tikrai įvyks.

"Klaipėdos švenčių" atstovai šiuos ir kitus aktualius klausimus svarstys jau netrukus.

"Manau, kad sprendimas bus rastas toks, dėl kurio nebus gėda nei mums, klaipėdiečiams, nei Klaipėdai kitų Lietuvos miestų kontekste", – vylėsi uostamiesčio vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Grubliauskui

Bet kurys paminklas ar rengenys ar festivalis Miestui yra lyg "vienarankis banditas" surenkantys pinigeli iš atvažiavusiu žmoniu. Beje Vytokai Kai dingsta fantazija i jos vieta ateina patrotizmas nuskalautas iki šovinizmo. Tada Amuru vieta Klaipėdoje užima Kitu veliavos ir paminklai!

to Buduliams

Kainieto mink bami, netersdamas Klaipedos vardo. Kas del jazo festivalio tikrai jau laikas jam gryzti Kurpius.

pritariu EK

jau geriau šviesų festivalis, negu storašiknio trūbadūro kišenes pildantis jazz, kurio muziką supranta vos vienas procentas, nieko nesakau apie klasikini džiazą, ten tai kietai pavaro, bet kai atvažiave ale muzikantai dvi valandas šūdą mala, toks jausmas, kad jie natų nežino, jau geriau zeimerio klausytis, ten nors kažkokia logika yra
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS