Taką klojo ne moldavai, o lietuviai | KaunoDiena.lt

TAKĄ KLOJO NE MOLDAVAI, O LIETUVIAI

Naujas pėsčiųjų-dviračių takas Liepojos gatvėje paklotas per rekordiškai trumpą laiką – vos pusantro mėnesio, kai planuota, kad darbai truks pusmetį. Toks kelininkų operatyvumus nustebino ir miestiečius, ir valdininkus.

Pėsčiųjų-dviračių takas Liepojos gatvės ruože nuo Dragūnų gyvenamojo kvartalo iki Savanorių gatvės pradėtas kloti gegužės pradžioje.

Nutiestas ne tik šaligatvis, bet ir sutvarkytos šioje gatvės dalyje esančios autobusų stotelės. Teigiama, kad takas pagerins susisiekimą su koplyčia, Onkologijos centru.

Darbus atliko konkursą laimėjusi klaipėdiečių įmonė "Inkomsta" už 286 tūkst. eurų.

Pagal sutartį buvo numatyta, kad darbai truks pusmetį, tačiau naujas takas paklotas per pusantro mėnesio.

Liko sulaukti, kol sudygs žolė, kad objektas būtų pripažintas tinkamu naudoti.

"Dirbo gera brigada, vyravo palankūs orai, sklandus buvo medžiagų tiekimas. Greitas ir pavyzdingas darbas", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Klaipėdiečiai taip pat atkreipė dėmesį į Liepojos gatvėje intensyviai vykstančius darbus. Darbininkų dirbo daug, takas buvo klojamas ir savaitgaliais.

Tarp miestiečių taip pat pasklido gandai, kad darbai taip sparčiai vyko, nes dirbo ne lietuviai, o atvykėliai iš Moldovos.

Įmonės "Inkomsta" direktorius Aurimas Černeckas tokias kalbas paneigė. Pasak vadovo, pėsčiųjų-dviračių taką klojo lietuviai.

"Buvo pavasaris, darbų neturėjome. Visi darbuotojai kibo į taką. Įmonėje jų dirba apie 90. Puolėme ir padarėme per pusantro mėnesio. Tik ne iškart galėjome žolę pasodinti. Mėnesį buvo sausra. Jau pasėjome, laukiame, kol sudygs, ir objektas bus pripažintas tinkamu naudoti", – pasakojo direktorius.

A.Černecko teigimu, norint, kad šaligatvių ar gatvių tiesimo, remonto darbai mieste vyktų sklandžiai, reikia, kad konkursai vyktų žiemą, o pavasarį visi kibtų į darbus.

"Šiemet taip ir yra. Savivaldybė jau pasirašinėja sutartis su rangovais. Anksčiau būdavo, kad konkursai paskelbiami balandį–gegužę, sutartį pasirašau rugsėjį, o, kai jau reikia dirbti, važiuoti į objektą, ateina gilus ruduo ar žiema, ir nieko nebepadarysi", – komentavo direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

X

O kada bus keiciamos raudonos trinkeles senamiesti buvusio dviracio tako? O panaikintos perinos taip ir liks su ženklu “draudžiama” ? Jazzo marui nerupi.. galvoj tik kaip nupist euruku.

Jonas

Moldavai?Oho..Bet jie juk dirbti nemoka.Mes jaunystės laikais žioplius klausdavom ar ne moldavas

Tika

tai pirmiausia reikia pasidomėti kas per įmonė dirba. Gi mieste daug įmonių dirba. Ir kurios delsia atlikti darbus manyčiau reiktų su jais neturėti reikalų, o rinktis kurios pajėgios darbus atlikti laiku.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS