Teritoriją šalia Dangėje prišvartuoto „Meridiano“ sutvarkys anksčiau | KaunoDiena.lt

TERITORIJĄ ŠALIA DANGĖJE PRIŠVARTUOTO „MERIDIANO“ SUTVARKYS ANKSČIAU

Teritoriją šalia Dangėje prišvartuoto istorinio burlaivio ketinama aptvarkyti anksčiau, nei planuota. Šią savaitę miesto vadovai svarstė, kaip paankstinti darbus „Meridiano“ skvere.

„Meridianas“ tikrai reprezentuoja visą Klaipėdą. Dažnai yra pateikiamas kaip išskirtinis simbolis. Kiti Lietuvos miestai tokio neturi“, – sakė vicemeras Arūnas Barbšys.

Šiaurinė Dangės krantinė – priešingoje pusėje, nei prišvartuotas „Meridianas“, – šiuo metu yra rekonstruojama iš esmės. Nors joje darbai ir užtruko ilgiau, nei planuota, klaipėdiečiams ją atverti tikimasi jau kitąmet.

O štai pietinėje krantinėje esančio skvero priešais burlaivį tvarkyti kol kas neplanuojama.

„Plokštės nuo sovietmečio kaip paklotos, taip likusios iki šiol. Strateginės veiklos plane esame numatę rekonstruoti ir sutvarkyti aikštę 2024–2025 m. Svarstysime procesą pagreitinti, numatyti lėšų ir pradėti projektuoti“, – kalbėjo A.Barbšys.

Vicemero teigimu, aikštės tvarkymą būtų galima paankstinti metais.

Nedidelis sezoninis remontas vyks anksčiau.

„Einamuosius darbus atliekame kiekvieną pavasarį. Įlūžta grindinys, nelieka kažkokių plytelių“, – teigė vicemeras.

Kiek galėtų kainuoti „Meridiano“ aikštės atnaujinimas, paaiškės jau turint projektą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

PoBoPo

Provincialai Pokazušnikai.

Jonas Lietuvis

Nuo Meridijano einant skersgatviu link Jono kalnelio patenki tarp garažų. Ten nauja statyba , o vaizdas kaip Bagladeše.Mažutė pievelėje , išvažinėtoje laikomi gal 4 automobiliai kurie kiekvieną dieną ant savo ratų pridrabsto senamiesčio gatves purvo . Ir niekas to nemato ir neužkerta kelio tiems vandalams . Ta proga man nusistebėjimą sukėlė prie namo esantys kondicionieriai , kurie atitraukti link Jono kalnelio ir siaubingai darko bendrą vizualinį vaizdą. Kas galėjo leisti tokioje vietoje montuoti įrengimus , kurių vieta namo gabarituose. Toks vaizdas norom nenorom įteigia mintį kad savivaldoje, statybų ir kitoje priežiūroje vagys ir korupcionieriai. O kaip kitaip galima tai paaiškinti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS