Tėvai pasimetę: kur palikti vaikus, kai mokytojai streikuoja? | KaunoDiena.lt

TĖVAI PASIMETĘ: KUR PALIKTI VAIKUS, KAI MOKYTOJAI STREIKUOJA?

Kol keliasdešimt Lietuvos mokyklų darbuotojai protestuoja, tėvai suka galvas, kur dienos metu palikti savo vaikus. Pamokos jau nevyksta keliose uostamiesčio švietimo įstaigose. Labiausiai neramina tai, kad nėra aišku, kiek laiko tęsis streikas.

Visą Lietuvą apimantis švietimo darbuotojų streikas prieš šalies valdžią palietė ir Klaipėdą. Nuo pirmadienio streikuoja lopšelis-darželis "Želmenėlis".

Protestuoti šios ikimokyklinės įstaigos pedagogus esą verčia vos didesni už pragyvenimo minimumą atlyginimai – vyresnioji auklėtoja, turinti 30 metų darbo stažą, uždirba kiek daugiau nei 500 eurų.

Įstaigos direktorė Genovaitė Žmuidienė dienraščiui sakė, kad tėveliai, kurie neturi, kur dėti vaikų, gali nesijaudinti – jie bus prižiūrimi.

Ketvirtadienį prie streiko turėjo prisijungti Vytauto Didžiojo gimnazija, penktadienį – "Vyturio" progimnazija ir "Gilijos" pradinė mokykla. Pastarosios direktorė Renata Mikienė teigė, kad pamokos nevyks, tačiau tėvai vis tiek turi teisę palikti savo atžalas įstaigoje. Apie tai jie buvo informuoti.

"Darbas, kaip ir darbas. Tiesioginio ugdymo proceso nebus, bet mokiniai ateiti į mokyklą gali ir turi. Kaip ir visose kitose mokyklose", – tikino R.Mikienė.

Nuo artėjančio pirmadienio streiką planuoja pradėti "Vėtrungės", Vydūno, "Žemynos" gimnazijos, Gedminų, "Santarvės", "Smeltės", Liudviko Stulpino, "Verdenės", "Versmės" progimnazijos, nuo lapkričio 20-osios – "Varpo" gimnazija, Litorinos pagrindinė mokykla bei "Pajūrio" progimnazija. Šis sąrašas veikiausiai dar bus pildomas.

Miesto valdžios atstovai patarė tėvams nevesti savo atžalų į streikuojančias mokyklas.

Norėčiau visus paraginti laikytis rimties.

"Norėčiau visus paraginti laikytis rimties. Savivaldybė su streikuojančiomis ir tai planuojančiomis daryti įstaigomis bendrauja. Šios turėjo informuoti tėvelius tiesiogiai apie visas aplinkybes bei ugdymo procesą streiko metu. Rekomenduojama, jei yra galimybė, vaikų nevesti į streikuojančias įstaigas, tačiau jos ir darželinukus, ir mokinius priimti privalo. Taip pat užtikrinti vaikų maitinimą bei užimtumą net nevykstant pamokoms", – informavo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Kiek šis streikas užtruks, niekas pasakyti negali. Ankstesniaisiais metais jie tęsdavosi apie tris savaites. Bet kokių klausimų turinčius tėvelius raginama kreiptis į savo atžalų ugdymo įstaigų administracijas.

Į pedagogų streiką, kurį rengia Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga, įsitraukė apie 30 šalies ugdymo įstaigų.

Pagrindinis protestuosiančiųjų reikalavimas – keisti etatinio apmokėjimo sistemą, nes dabar mokytojų darbas esą skaičiuojamas minutėmis.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, po įvykdytos mokytojų apmokėjimo reformos mokytojų algos augo beveik visoje Lietuvoje, vidutiniškai apie 14 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

!!!

Butu gerai, kad streikuojanciu butu daugiau (ne tik mokytoju). Siai dienai visi yra linke skustis ir dejuoti kaip viskas yra blogai ir nieko nedaryti. Vat paimtu ir taip visi i darbus nebeitu gal tada atsikvosetu ir algas pakeltu musu nuostabi valdzia...

Rytis

.Nepatenkinti -visi .Tai kodėl streikuoja tik trečdalis.Geriau išsakyti savo nuomonę vieningai ir baigti tas peripetijas.Kol nesusės visi už vieno stalo -rezultatų nebus.

Tai

Netinkamas pavyzdys Mokytoja,Klaipėdoje autobusų vairuotojai rimtai streikavo 1988 metų geguzė,vieną dieną.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS