Ties įvažomis į turgavietę – spūstys: ar bus išspręsta problema? | KaunoDiena.lt

TIES ĮVAŽOMIS Į TURGAVIETĘ – SPŪSTYS: AR BUS IŠSPRĘSTA PROBLEMA?

Rekonstruojamoje Tilžės gatvėje – nauji nežinomieji. Čia esančio turgaus prekeiviai prašo spręsti įvažų iš tvarkomos gatvės į turgavietę klausimą. Gali būti, kad reikės keisti rekonstruojamos arterijos projektą.

Spūsčių klausimą ties Tilžės gatvėje veikiančia turgaviete šią savaitę uostamiesčio savivaldybės atstovai ir verslininkai aptarė Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos inicijuoto susirinkimo metu.

Ties įvaža į turgavietę ir transportui judant pačioje turgavietės teritorijoje susidaro automobilių kamšatys.

Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys sakė, kad Tilžės gatvės rekonstrukcijos projekte numatyta įvažų ties turgaviete schema buvo derinta su bendrovės "Tilžės turgus" atstovais, tačiau jau dabar akivaizdu, kad numatytas eismo scenarijus neveikia.

Todėl bandoma spręsti susiklosčiusią situaciją – ketinama praplatinti gatvę ties ta vieta, kur automobiliai įvažiuoja ir išvažiuoja iš turgavietės teritorijos.

"Šioje sankryžoje vietoj vienos eismo juostos bus po dvi eismo juostas, kuriomis bus galima įvažiuoti ir išvažiuoti. Taip pat žiūrėsime dėl šviesoforo darbo. Jis turi dirbti taip, kad nesusidarytų kamšačių", – teigė A.Barbšys.

Taip pat bus svarstoma, ar nevertėtų šviesoforo išjungti, kol bus išspręsta ši problema. Eismo juostų skaičių ties įvaža į turgavietę tikimasi padidinti jau šią vasarą.

Pastebima ir tai, kad nėra suprojektuota daugiau galimybių patekti į turgavietę arba iš jos išvažiuoti, išskyrus per šviesoforu reguliuojamą sankryžą.

"Dabar tokių išvažų nėra numatyta, tačiau jos labai pagelbėtų šioje situacijoje. Tikrai daug srauto nuvažiuotų per jas", – teigė pašnekovas.

A.Barbšys pridūrė, kad būtina įvertinti, ar papildoma įvaža išsitektų gatvėje.

Klaipėdos vicemeras sakė, kad visus galimus situacijos sprendimo variantus miesto ir projektuotojų atstovai aptars drauge su turgavietės bei minėtos asociacijos atstovais.

Tikimasi, kad minimi papildomi darbai ties turgaviete neturės įtakos Tilžės gatvės rekonstrukcijos trukmei. Šį projektą numatoma pabaigti artėjančiais metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

kažint

jei Akropolis turėtų tokį ''apendicitą''

klp

kol dudorius sedi tol nieko nebus, visur atkatai, kut tik STT ziuri, ar irgi gauna?

siuntu

na pas mus tai juk nieko iš pirmo karto gerai nepadaro....o kaip ten su 9 kartus pamatuok, o tik dešimtą kirpk? Viskas antraip - bet kaip padarė, paskui taiso..siutas ima
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS