Tikslas – žaliuojanti Klaipėda | KaunoDiena.lt

TIKSLAS – ŽALIUOJANTI KLAIPĖDA

Per praeitus metus uostamiestyje buvo pasodinta per 3 tūkst. želdinių. Medžiais ir krūmynais Klaipėda apsodinama ne tik Miesto tvarkymo skyriaus pastangomis, prie apželdinimo prisideda ir privačios įmonės.

Vien Miesto tvarkymo skyrius pernai Klaipėdoje pasodino beveik 200 medžių ir per 2,5 tūkst. krūmų, bet savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas patikino, kad bendras pasodintų želdinių skaičius – gerokai didesnis.

Pasak direktoriaus, dauguma želdinių pasodinama įgyvendinant įvairius projektus.

„Daug medžių buvo pasodinta įgyvendinant Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos rekonstravimo projektą, taip pat tvarkant Skulptūrų parką, rekonstruojant Klemiškės gatvę, įrengiant Mokyklos ir Laukų gatvės žiedinę sankryžą“, – pasakojo A. Žukas.

Medžius taip pat sodino ir privačios įmonės. Pasak A. Žuko, vienas pavyzdžių – Statybininkų prospekte. Ten prie naujai įsikūrusio prekybos centro buvo pasodinta 110 medžių.

Šiais metais savivaldybė jau yra suplanavusi pasodinti per 130 medžių ir apie 2,1 tūkst. krūmų, tačiau šis skaičius gali didėti, kadangi ir vėl bus įgyvendinami įvairūs projektai.

„Pavyzdžiui, įgyvendinant Baltų saulės parko projektą, numatoma pasodinti 52 medžius ir 190 krūmų, įrengsime apsauginį želdyną Klevų gatvėje“, – sakė A. Žukas.

Uostamiestyje taip pat planuojamos gyventojų ir įmonių, įstaigų iniciatyvos. Pasak savivaldybės direktoriaus, turima informacija leidžia teigti, kad tikrai ketinama sodinti daugiau medžių.

„Planuojama, kad įmonės taip pat sodins želdinius savo lėšomis. Pavyzdžiui, „Gintaro“ baseinas ketina pasodinti 100 kalnapušių, bendrovė „Adoris“ – 10 ąžuoliukų. Tačiau bus ir daugiau įstaigų, norinčių prisidėti prie miesto apželdinimo, šiuo metu skaičiai tikslinami“, – apie būsimus želdinimo planus pasakojo A. Žukas.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

rasa

Buvo neįtikėtina, bet faktas byloja: Malūno- Trinyčių tvenkinyje įsiveisę bebrai nuėdė ne tik brandžius medžius bet ir dantimis sunaikino jaunus medelius. Bet juk galima surasti ir sodinti tuos MEDŽIUS, KRŪMUS, kurių tie bebrai negraužia? Aš labai noriu palinkėti šitai valdžiai, kuri tikrai labai gerai dirba, pagaliau įsteigti SODININKO etatą. Ne įmantriu vardu pavdintą, bet SODININKO, kuris matytų visumą, reaguotų į klaipėdiečių nurodomas problemas apie augalus. Tikrai pasiteisintų. O dabar negeroves mato miestiečiai, apie jas rašo darbščioji Žaliųjų miesto pirmininkė Liudvika Kuzminčiūtė, bet bėdų NEMATO miesto tvarkytojai. Jie gal ir tvarkytojai, bet apie Klaipėdos medžius, gėles, augalus- supratimas jų nulinis. Ir nėra nuolatinio bendradarbiavimo su KU Botanikos parko specialistais. Bet turiu viltį-kad (dabartiniai Klaipėdos politikai ( už kuriuos balsavau), šitas bėdas tikrai įveiks

Jonas Lietuvis

Aplinkos tvarkytojų ordos laukia nesulaukia kada galės nužievinti medelius pjaunant žolę , o laistymas paliktas aukščiausiojo malonei,kas lemia neišvengiamą medelių žūtį. Pažiūrėkime kas laukia japoniško sakurų parkelio.Pernai buvo lietinga.Rododendrai be vandens žūna.Pasamdžius kokį pensininką prižiūrėti , galima apsieiti 100 kartų pigiau, bet su garantuotu sėkmingu rezultatu.

Antanas

Klaipėdos pietinę miesto dalis laukia nesulaukia jūsų medžių.Šalimais LEZ,nors kiek medžiu skverai,augmenija, grynintų nemalonų kvapą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS