Turistų Klaipėdoje sulaukta ir per pandemiją | KaunoDiena.lt

TURISTŲ KLAIPĖDOJE SULAUKTA IR PER PANDEMIJĄ

Pernykščiai metai turizmo sektoriui dėl pandemijos buvo labai sunkūs, bet ne katastrofiški, nors, palyginti su užpraėjusiais, Klaipėdą aplankiusių turistų ir sumažėjo devynis kartus. Pusė visų miesto svečių į uostamiestį pernai atvyko iš Lietuvos.

Pernai kovą, iki paskelbiant karantiną, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centre apsilankyti suspėjo 529 turistai. Balandis buvo visiškai tuščias, o gegužę atvykėlių srautai jau šiek tiek suaktyvėjo.

Daugiausia turistų minėtoje įstaigoje pernai užfiksuota liepą – 3 890 atvykėlių. Iš viso pernai į uostamiesčio Turizmo ir kultūros informacijos centrą užsuko beveik 12,5 tūkst. žmonių.

Šie skaičiai devynis kartus mažesni nei 2019-aisiais, pačiais aktyviausiais turizmui metais.

Aptarnautų turistų srauto pokyčiui įtakos turėjo pasaulinė pandemija, kai buvo uždraustas judėjimas tarp šalių.

Pernai Baltijos jūroje, kaip ir visame pasaulyje, dėl pandemijos buvo sustabdyta kruizinė laivyba, todėl į Klaipėdą neatvyko daugiau nei 80 tūkst. svečių.

Dėl kurį laiką uždrausto judėjimo, uždarytų viešbučių, maitinimo įstaigų į Lietuvą, taip pat ir Klaipėdą, negalėjo atvykti kitų šalių turistų grupės.

Pernai per pirmus tris metų ketvirčius (ketvirtąjį ketvirtį apgyvendintųjų nebuvo) Klaipėdos apgyvendinimo įstaigose buvo apsistoję 110 tūkst. žmonių, iš jų – 26,5 tūkst. iš užsienio.

2019 m. Klaipėdą aplankė svečiai iš 122 šalių, o pernai – tik iš 30-ies. Dominavo Vokietijos, Latvijos, Lenkijos, Estijos turistai.

2019 m. Klaipėdos mieste užsakytos 258 ekskursijos, o pernai – tik 70. Pajamų už ekskursijas Klaipėdoje sumažėjo daugiau nei tris kartus.

Gerokai sumažėjo ir interneto svetainės klaipedatravel.lt naudotojų skaičius.

2019 m. šia svetaine naudojosi daugiau nei ketvirtis milijono naudotojų, o pernai – tik 74 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

NUOTRAUKA TAI 3 METŲ SENUMO

.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS