Tvarkdariams – griežtesnė kontrolė | KaunoDiena.lt

TVARKDARIAMS – GRIEŽTESNĖ KONTROLĖ

Daugiabučių namų ir miesto viešųjų erdvių prižiūrėtojai pamiršo, kaip tinkamai reikia tvarkyti lapus. Į maišus sukištos žaliosios atliekos paliekamos, kur papuola.

Pasitaiko ir atvejų, kai lapai, medžių šakos metamos į mišrių komunalinių atliekų konteinerius, nors tai daryti draudžiama.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės teigimu, panašu, kad ir patys vežėjai nespėja išgabenti surinktų atliekų.

Įvertinus situaciją, sugriežtinta lapų tvarkymo kontrolė. Patikrinimai, ar tinkamai tvarkomos žaliosios atliekos, kitas dvi savaites bus rengiami kiekvieną dieną.

Pagal miesto tarybos patvirtintas taisykles žaliosios atliekos vežėjams turi būti perduotos atliekų surinkimo dieną arba ne anksčiau kaip likus dienai iki pastarųjų išvežimą padedamos prie mišriųjų komunalinių atliekų konteinerių.

Sugrėbti medžių ir krūmų lapai turi būti sudėti į maišus.

Jei yra sukauptas didesnis žaliųjų atliekų kiekis, pavyzdžiui, atliekant želdinių genėjimo, kirtimo darbus, lapų grėbimo akcijas, administratoriaus reikia paprašyti specialaus joms skirto konteinerio.

"Raginimus laikytis tvarkos išplatinome daugiabučių namų administratoriams, kiemus ir viešąsias miesto erdves prižiūrinčioms įmonėms. Maišai su lapais negali gulėti palikti bet kur kelias dienas", – komentavo vedėja.

Patikrinimų metu kontrolieriai fiksuos pažeidimus ir rašys reikalavimus juos pašalinti. Nepaisantiesiems reikalavimų gresia sankcijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Gilė

Nesusitvarko miestas nei su lapais , nei su sniegu , nei su ledu. Absurdas kažkoks. Galima suprasti tuos valančiuosius - plotai didžiuliai, algos minimalios , žmonių trūkumas o ir tie patys ...Bet kodėl tie maži miesteliukai išsičiustiję ? Kas darosi su už miestą atsakingais tarnautojais ?

Efa

Baltijos pr.ziedas valomas labai blogai tuneliuose pilna siuksliu ,pries du metus buvo svariau

panda antivirus

prie konteineriu Rutu g. 13 galima rasti ir pernyksciu lapu ,savibledybei visiskai nusispjauti sedint siltame kabinete liepu g , nors ir reguliariai pranesama apie siukslyna .toks jausmas kad mieste nera seimininko ,tik sedi kabinetuose ir kedes trina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS