Ukrainiečių mokykla liko be direktoriaus | KaunoDiena.lt

UKRAINIEČIŲ MOKYKLA LIKO BE DIREKTORIAUS

Klaipėdoje veikiančios Tarptautinės Ukrainos mokyklos padalinyje – netikėti pokyčiai. Po Kalėdų mokyklos vadovui pasiūlyta palikti postą šalių susitarimu.

Nuo pat mokyklos padalinio uostamiestyje steigimo ir darbo pradžios Ievgen Kravchenko buvo jos vadovas.

Trečiadienį jam buvo pasiūlyta palikti postą šalių susitarimu. Ilgai nesvarstęs jis sutiko.

I. Kravchenko pasakojo jokių įtikinančių argumentų ar priekaištų dėl darbo nesulaukęs.

"Dirbau, kaip galėjau ir supratau. Manau, savo misiją mokykloje įvykdžiau. Nemanau, kad kažkoks nesusipratimas gali padėti mokyklai. Ji turi gyvuoti, tai yra pats svarbiausias dalykas. To paties prašiau ir mokytojų, su kuriais susitikome trečiadienį. Jokio konflikto nebuvo, nesulaukiau ir didelių priekaištų. Tiesa ta, kad trūko bendravimo su steigėja, kartais nekontaktuodavome ištisas savaites. Negaudavau kokio nors užduočių sąrašo ar tikslių uždavinių, nebuvo keliamos ir kokios nors misijos. Dariau, ką maniau esant būtina. Atleidimo priežasties iki galo nesupratau, bet gal tai ir nėra svarbu. Neketinu toliau aiškintis. Tikiu, kad galime gražiai vieni kitiems padėkoti. Raginimą palikti darbą priėmiau skaudžiai, bet nieko tokio. Joks konfliktas nėra naudingas mokyklai. Esu ukrainietis. Mokykla – ne paskutinis projektas, kuris gali padėti Ukrainai ir ukrainiečiams. Aš rasiu būdą dirbti bendram labui", – kalbėjo I. Kravchenko.

Ji turi gyvuoti, tai yra pats svarbiausias dalykas.

Jis pasakojo, kad su mokyklos steigėja Olena Vnukovska gyvai nebendravo ir priekaištų ar argumentų dėl sprendimo atsisveikinti neišgirdo. Vadovas bendravo tik su steigėjai atstovaujančiais teisininkais.

Ar vietoje I. Kravchenko jau paskirtas kitas vadovas, jis teigė nežinantis. Esą iš Vilniaus sklindanti žinia, kad I. Kravchenko nė nebuvo direktorius, nors darbo sutartyje jo pareigos įvardintos būtent taip.

Įmanoma, kad mokyklos padaliniai Vilniuje ir Klaipėdoje turės vieną vadovą.

I. Kravchenko dar ketina socialiniuose tinkluose savo bendruomenei paaiškinti netikėtų įvykių esmę ir priežastis.

Klaipėdoje veikiančios Tarptautinės Ukrainos mokyklos mokytojai dabar lauks algos už gruodį, skolų jau nebėra, bet buvęs direktorius sau šio nuopelno neprisiima.

I. Kravchenko turi įvairios darbo patirties, todėl mano, kad rasti kitą darbą jam nebus labai sudėtinga.

Vakar telefonu susisiekti su mokyklos steigėja O. Vnukovska nepavyko, todėl išklausyti jos argumentus dėl direktoriaus atleidimo nebuvo galimybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

taigi

Kad be direktoriaus tai ne bėda, o pinigų dar liko ? :)))

skiep

jie ne ukrainai o rusai,atbege cia is Ukrainos,nes tarpusavy kalba rusiskai.Ar tik nebus 5 kolona po kurio laiko.

Kęstutis

Ukrainoje kiek girdėjau, kariauja su viskuo kas rusiška, nuvertė paminklą Puškinui, rusu kalba ignoruojama ir t.t., bet Lietuvoje ukrainiečiai mielai ir laisvai kalba rusišksi.Su laiku galime turėti savo, ukrainietišką Harlemą. Lietuvių kalbą reikia mokytis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS