Uostamiesčio gyventojai gatves tiesia kartu su savivaldybe | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO GYVENTOJAI GATVES TIESIA KARTU SU SAVIVALDYBE

Uostamiesčio gyventojai prisideda prie miesto infrastruktūros gerinimo jų gyvenamojoje zonoje. Šiemet Klaipėdoje savivaldybės ir žmonių lėšomis bus sutvarkytos dvi gatvės.

Poros uostamiesčio gatvių gyventojai nusprendė nelaukti, kol miestas numatys sutvarkyti į jų namus vedančias gatves, ir šį procesą pagreitino dalį darbų sumos dengdami savo lėšomis.

Šiemet, bendradarbiaujant savivaldybei ir gyventojams, bus sutvarkytos Dienovidžio ir Dailės gatvės.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja Vaida Lendraitienė teigė, kad prie Dienovidžio gatvės sutvarkymo gyventojai prisideda 20 proc., o prie Dailės – 25 proc.

Dailės gatvėje numatomi darbai iš viso kainuos apie 50 tūkst. eurų, gyventojų finansuojama dalis sieks 12,5 tūkst. eurų.

Dienovidžio gatvėje prireiks didesnių investicijų – iš viso 300 tūkst. eurų, gyventojai prisidės 60 tūkst. suma.

Teigiama, kad tokių projektų mieste nėra daug, nors tokiu būdu tobulinti viešąją infrastruktūrą žmonės kviečiami nuo 2017 m.

"Tai yra pirmos paraiškos, kurios buvo tinkamos ir yra patenkintos", – sakė V.Lendraitienė.

Uostamiesčio gyventojai šiuo metu jau kviečiami teikti paraiškas artėjančių metų projektams.

Skelbiama, kad fizinių ar juridinių asmenų, pageidaujančių skirti tikslinių lėšų Klaipėdos savivaldybės teritorijoje esančiai viešai susisiekimo infrastruktūrai 2021 m. projektuoti, rekonstruoti, statyti, taisyti, paraiškos bus priimamos iki liepos 1 d.

Prašymus galima siųsti tiek elektroniniu būdu, tiek visus tinkamai patvirtintus dokumentus pateikti savivaldybės administracijos Klientų aptarnavimo skyriui.

Tiesa, poskyrio vedėja pabrėžė, kad tokiems darbams nėra skiriama daug lėšų, todėl gautos gyventojų paraiškos bus vertinamos. Įgyvendinti žadama tas, kurios surinks aukščiausius balus.

Jei prisidedama savomis lėšomis, yra tikimybė darbų sulaukti greičiau, tačiau pažymima, kad tenkinamos tik apgyvendintų teritorijų paraiškos.

"Vienas vertinimo kriterijų yra užstatymo procentas. Jeigu paraiška bus teikiama iš tuščių laukų, ji nesurinks minimalaus balo ir nebus patenkinama", – apibendrino V.Lendraitienė.

Kai kur žmonės gyvena po 30 ar 40 metų ir tikisi gatvių tiesimo darbų, tad, nusprendus investuoti į mažai apgyvendintas teritorijas, toks sprendimas būtų neteisingas seniau laukiančiųjų atžvilgiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

D

Nepamiskit šlagbaumu i samata itraukti. Juk gatve pataps "privati valda"

SUSIJUSIOS NAUJIENOS