Uostamiesčio mokyklų remontas tęsis ir rugsėjį | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO MOKYKLŲ REMONTAS TĘSIS IR RUGSĖJĮ

Kai kuriose ugdymo įstaigose rugsėjį moksleivius ir vėl pasitiks statybininkai, tačiau teigiama, jog nė vienos švietimo įstaigos ugdytiniai dėl remonto nebus iškeldinti į kitas patalpas. Daugelyje mokyklų numatomi tik nedideli darbai.

Jiems miesto biudžete buvo numatyti 351 tūkst. litų. 130 tūkst. litų šios sumos jau išleista, nes reikėjo kuo skubiau remontuoti M.Mažvydo pagrindinės mokyklos sanitarines patalpas – tualetus.

„Klaipėdos visuomenės sveikatos centro specialistai jau grasino mokyklą uždaryti, nes sanitarinės patalpos nebeatitiko jokių higienos normų. Todėl skubiai ir ėmėmės darbų“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė.

Pinigų sumą, skirtą švietimo įstaigų einamiesiems remontams, ketinama atkurti ir dar šiek tiek padidinti.

Numatoma 160 tūkst. litų skirti iš viršplaninių miesto biudžeto pajamų – tai dar turi palaiminti politikai. „Iš viršplaninių pajamų prašėme ne 130, o 160 tūkst. litų, nes Klaipėdos visuomenės sveikatos centras dabar jau grasina uždaryti lopšelį-darželį „Žemuogėlė“. Čia skubiai reikia remontuoti virtuvėlių patalpas, o tokie darbai metiniame plane nebuvo numatyti, pinigai nesuplanuoti“, – aiškino V. Gembutienė.

Už 380 tūkst. litų didesni ar mažesni remonto darbai numatomi beveik visose ikimokyklinio ugdymo įstaigose, o iš bendrojo lavinimo mokyklų – tik H. Zudermano ir „Aitvaro“ gimnazijose. Pirmojoje bus iš dalies pakeista elektros instaliacija, abiejose mokyklose atliktas dalinis stogo remontas.

„Ikimokyklinėse įstaigose dominuojantys darbai yra elektros instaliacijos ir kanalizacijos remontas, taigi džiaugtis nėra kuo, reikia verkti. Džiaugsmą kelia tik tai, kad dviejuose darželiuose – „Putinėlis“ ir „Šaltinėlis“ jau keičiami langai, o dar du – „Du gaideliai“ ir „Linelis“ laukia savo eilės, bet darbai numatomi šiemet“, – tvirtino V.Gembutienė.

Nepakeisti langai liks dar keturiose ikimokyklinio ugdymo įstaigose – „Bangelėje“, „Berželyje“, „Vėrinėlyje“ ir Regos centre.

Didieji remonto darbai – rekonstrukcijos jau vyksta ar prasidės šešiose Klaipėdos švietimo įstaigose.

Daugelyje jų statybininkai triūs ir po rugsėjo 1-osios, tačiau valdininkai tvirtino, jog remontas nesutrikdys ugdymo proceso, nes esą planuojami išorės darbai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nusibodo

Kaip visada..Metai iš metų.

jau atkentejusi

o jūs įsivaizduojate, kad išorės darbai netrukdo pamokoms? Iš karčios patirties galiu pasakyti, kad trukdo, ypač ,,kultūringų " statybininkų kalbos su daugybe ištiktukų...

Klaida

Bent pavadinimuose klaidu nepalikit...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS