Uostamiesčio pirmokams paruošė klases | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO PIRMOKAMS PARUOŠĖ KLASES

Trijose uostamiesčio mokyklose jau pasirūpinta patalpomis, kur įsikurs papildomai įsteigtos pirmokų klasės, kurios jau sukomplektuotos. Teigiama, kad pasiruošimas rūpesčių nesukėlė.

Papildomas pirmokų klases miesto taryba įsteigė "Smeltės", Vitės, "Verdenės" progimnazijose. Jose iš viso gali mokytis 72 mokiniai.

Tokių veiksmų imtasi, siekiant, kad šiose įstaigose galėtų mokytis visi tame rajone gyvenantys būsimieji pirmokai. Didžiausia problema buvo šiaurinėje miesto dalyje.

"Verdenės" progimnazija negalėjo priimti maždaug 30 pirmokų. Šią situaciją ir bandyta išspręsti, įsteigus papildomas klases šioje įstaigoje ir Vitės mokykloje.

Pietinėje miesto dalyje į suplanuotas klases būsimieji pirmokai netilpo ir išpopuliarėjusioje "Smeltės" progimnazijoje. Tad čia taip pat suformuota papildoma klasė.

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė patvirtino, kad patalpos, kur įsikurs papildomos pirmosios klasės, jau paruoštos, suremontuotos.

"Problemų dėl to nekilo. Didelių investicijų nereikėjo", – pridūrė direktorė.

"Verdenės" progimnazijos papildoma pirmoji klasė veiks šalia esančios "Žemynos" gimnazijos patalpose. Jai skirta klasė buvo suremontuota.Iš  "Verdenės" progimnazijos čia tereikėjo atsinešti baldų.

Vitės progimnazijoje klasė, kur įsikurs pirmokai, buvo remontuojama. Tam savivaldybė buvo numačiusi lėšų. Darbai jau baigti. "Smeltės" progimnazija patalpas pirmokams paruošė savomis lėšomis.

"Vaikai į šias klases daugmaž sukomplektuoti, bet judėjimas vyksta. Vietų dar yra, tad pastarasis nėra rizikingas ar keliantis kokių nors problemų", – teigė vadovė.

Nors tikslus pirmokų skaičius paaiškės pirmąją mokslo metų dieną, preliminariai skaičiuojama, kad jų šiemet bus apie 1,85 tūkst. Panašus skaičius buvo ir praėjusiais metais.

Uostamiesčio mokiniai į mokyklas šiemet sugrįš dviem dienomis vėliau nei įprasta.

Pirmoji pamoka po vasaros atostogų vyks rugsėjo 3 d., kadangi rugsėjo 1-oji – šeštadienis.

Taip sutarta su visomis miesto bendrojo lavinimo ir švietimo įstaigomis. Tokia buvo Švietimo ir mokslo ministerijos rekomendacija.

Kiek mokinių mokysis šiemet uostamiesčio mokyklose, taip pat paaiškės rugsėjį, kai jau bus mokinių registras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS