Uostamiesčio žvejams – trys arterijos | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO ŽVEJAMS – TRYS ARTERIJOS

Klaipėdos žvejai prie jūros galės patekti jiems įprastais keliais. Į galiojančius dokumentus, nurodančius privažiavimo tvarką, ketinama įtraukti šiuo metu esančius tris kelius prie jūros. To pageidavo patys meškeriotojai.

Prieš kurį laiką miesto taryba patvirtino privažiavimo prie jūros kranto pajūrio juostoje uostamiesčio teritorijoje tvarkos aprašą.

Dabar jį ketinama kiek papildyti įtraukiant tris tikslius jau esamus privažiavimus prie jūros: Melnragės centrinį įvažiuojamąjį kelią į paplūdimį ties Melnragės centriniu taku, Melnragės pietinį įvažiuojamąjį kelią Vėtros gatvėje šiaurinio Klaipėdos uosto molo link dviračių ir pėsčiųjų taku bei arteriją greta Smiltynės gelbėjimo stoties, tarp vadinamojo 13 ir 14 žvejybos baro.

"To prašė žvejai, mes suderinome su Vyriausybės atstove. Tiesiog mes papildome šį aprašą", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Tiesa, pastebima, kad prie jūros šiais takais atkakti bus leidžiama ne visiems.

Minėtame apraše nurodoma, kad tai daryti galės tik tie asmenys, kuriems būtina atgabenti prie jūros kranto jų veiklai reikiamą inventorių, priemones ar prekes.

Taigi šie takai atviri tik žvejams ar kitokią veiklą pajūryje vykdantiesiems, renginių organizatoriams.

Siūlymui dar turės pritarti miesto taryba.

Departamento direktorius taip pat informavo, kad 2018-aisiais ketinama suprojektuoti, o 2019-aisiais jau įrengti gerą ir patogų privažiavimo kelią prie jūros Melnragėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS