Uostamiestis ir Klaipėdos rajonas renka merus: stebėjosi vangoku rinkėjų aktyvumu | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTIS IR KLAIPĖDOS RAJONAS RENKA MERUS: STEBĖJOSI VANGOKU RINKĖJŲ AKTYVUMU

Sekmadienį užvėrus rinkimų apylinkių duris, komisijos skaičiuoja rinkėjų balsus. Uostamiestyje ir Klaipėdos rajone rinkimų diena praėjo ramiai. Komisijos stebėjosi vangoku rinkėjų aktyvumu.

Klaipėdoje incidentų sekmadienį nefiksuota, tik vienas rinkėjas įsivėlė į diskusiją prie rinkėjų registracijos stalelio.

Rinkėjo buvo prašoma pasirašyti rinkėjų sąraše, tačiau žmogus ėmė piktintis dėl to, jog kitos lapo eilutės buvo uždengtos juodu trafaretu.

„Paaiškinome viską, tačiau žmogus nenusileido. Pareiškęs, kad gal būt pasirašo kone ant paskolos lapo, išėjo nebalsavęs“, – patikino Klaipėdos miesto savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Buvo nupieštas gaidys ir kanapės. Buvo parašyta „Už Lietuvą!“. Automobilis nebuvo paženklintas, kaip priklauso.

Klaipėdos rajone rinkimų diena taip pat praėjo ramiai. Šios rinkimų komisijos pirmininkas Zigmas Bitinas tikino, kad nustebino rinkėjų prastas aktyvumas.

„Išankstiniuose rinkimuose aktyviai balsavo, o šiandieną vangiai. Nežinau kur čia priežastis, gal nuo gero gyvenimo?“ – juokavo Klaipėdos rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Z. Bitinas.

Pažeidimų ar incidentų rajone sekmadienį nefiksuota.

„Pirmajame ture kartojosi pranešimai apie pažeidimus. Skųstos visos partijos. Daugiausia dėl reklaminių plakatų, kurių buvo daug ant privačių namų, sklypų tvorų. Teko aiškintis, tikrinti, ar yra privačių asmenų sutikimai, ar jie leido kabinti plakatus. Paaiškėjo, kad be pažeidimų. Registruotas tik vienas pažeidimas dėl Seimo Petro Gražulio automobilio“, – prisiminė Z. Bitinas.

Feisbuko nuotr.

P. Gražulis užkliuvo dėl automobilio, kuris po Gargždų centrą sukinėjosi su specialiais piešiniais.

„Buvo nupieštas gaidys ir kanapės. Buvo parašyta „Už Lietuvą!“. Automobilis nebuvo paženklintas, kaip priklauso. Mes viską surašėme, sprendimą toliau turės priimti VRK“, – pasakojo Z. Bitinas.

Klaipėdoje dėl miesto mero posto rungiasi Arvydas Vaitkus ir Audrius Petrošius. 21 val. pirmavo A. Vaitkus.

Klaipėdos rajone antrame ture susirungė Bronius Markauskas ir Justas Ruškys. 21 val. duomenimis, šiuose rinkimuose pirmauja B. Markauskas.


Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Klpd.

Nors nesu dar pensinnkas bet susitikimuose su kandidatais, jų kalbose rinkėjams viešosiose erdvėse man ,,pjauna" ausis išskirtinai pabrėžiamas dėmesys jaunimui.Visi iš eilės gieda, ką nepaimsi :D) O ką tas jaunimas? Jam patinka.Nors nxja nieko tikro politikoj ir valdyme nesiorentuoja. Kuris jaunuolis turi laiko ,medžiot internete tikras žinias, išsiaiškinti kas tiesa apie valdančiuosius ir kitus pol'veikėjus? Tikrai jam nėra laiko. Ir nelabai ,,veža":D) Tik FB šneka visą teisybę(makaronai 300km ant ausų:D) Ir kad kandidatai alpsta dėl jaunimo taip žemindami kitas kur kas didesnes amžiaus grupes, tai visiems piemenims labai patinka. Ir jie nori kad,,seniai eitų lauk"jiems nepostringavę ir nemokę kaip reik gyvent. Kad viską valdytų Jaunimas O kas iš tokio Jaunimo valdymo galim pamatyt iš dabartinės vyriausybės darbo . Košmaras. Antra vertus kaip gali toki mokėt valdyt jei niekad niekur nedalyvavo, nematė, turi tik apibrėžtą siaurą požiūrį į Visuomenę, Valstybę, Geopolitiką ir pan.?:D)

Kitas

Justas ir Audrius dar ne subrendo paziurekite kas pas juos per kompanija,jeigu ir pralaimėjus tai eik pakėlimas galva,

Nojus

O Dievuliau , vėl su tais senuoliais , kuriems niekad negana , vilksimės. Prapuls Klsipėda !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS