Uostamiestis ruošiasi navigacijos sezonui | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTIS RUOŠIASI NAVIGACIJOS SEZONUI

Visoje šalyje navigacijos sezonas šiemet pradėtas balandžio 9-ąją, tačiau Dangės upėje jis startuoja nuo šiandien, balandžio 15-osios. Laivybos sezono pradžioje specialistai apžiūrėjo krantines, pastatė pontonus ir parengė įspėjamųjų ženklų schemą.

Parengiamųjų darbų ėmėsi biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ darbuotojai.

„Šiuo metu statomi pontonai. Juos išdėstysime įprastose vietose – prie Žvejo skulptūros, tarp Pilies ir Biržos tiltų. Taip pat parengėme informacinių ženklų schemą. Kai kuriuos ženklus teks atnaujinti, nes jie jau nusidėvėjo, o kitus – pastatyti, nes jų net nebuvo. Vandens kelio ruožas Dangės upėje dabar siekia 12,9 km“, – pasakojo „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Plaukiokite

Daugiausia informacinių ženklų reikėjo miesto centre. Tačiau jų atsiras ir už Mokyklos gatvės tilto, iki pat Klaipėdos miesto ribos.

„Derinome jų išdėstymą. Kai kur upėje yra povandeninių komunikacijų, kai kur linijos driekiasi oru. Jų savininkams taip pat išdalyti ženklai, kad tokios komunikacijos būtų tinkamai paženklintos“, – sakė A.Siakki.

Dangės administratorius Deivis Bilkštis patikino, kad ruošiamasi upės gilinimo darbams.

Deivis Bilkštis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Atliekami batimetriniai matavimai. Dar visų duomenų neturime, bet tikimės, kad upės vaga smarkiai nenuseko. Taip pat atliekama poveikio aplinkai derinimo procedūra dėl numatomų vagos gilinimo darbų. Dokumentų paruošimas užtrunka. Kada vaga bus pradėta gilinti, dar sunku pasakyti. O šiuo metu laivybos sezonui startas jau duotas. Plaukiokite“, – palinkėjo D.Bilkštis.

Navigacijos sezono pradžia paskelbta ir Nemuno upėje nuo Kauno iki Atmatos žiočių bei Kuršių mariose.

Naujasis laivybos sezonas, kuris tęsis iki lapkričio 14 d., šiemet truks 220 parų.

Likusieji valstybinės reikšmės vandens keliai bus paruošti iki gegužės 1 d.

Iš viso bus eksploatuojama 445 km valstybinės reikšmės vidaus vandenų kelių. Šiais metais naujai pradėti eksploatuoti papildomi vandens keliai Kuršių mariose – atšaka į Ventę – 1,6 km, ir Dreverna–Svencelė – 3 km.

GALERIJA

  • Uostamiestis ruošiasi navigacijos sezonui
  • Uostamiestis ruošiasi navigacijos sezonui
„Klaipėdos paplūdimių“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS