Uostamiestyje džiugina laivų paradas: ko tikėtis? | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE DŽIUGINA LAIVŲ PARADAS: KO TIKĖTIS?

Jau šiandien uostamiestyje startuos ilgai lauktas 12-asis Klaipėdos laivų paradas. Jūriškumu dvelkiančiame metų renginyje dalyvių ir svečių lauks aibė renginių, įdomių užsiėmimų ir staigmenų.

Bus per 40 dalyvių

Atsižvelgus į jautrią situaciją, susidariusią dėl karo Ukrainoje, nebus tradicinio fejerverko. Taip pat dėl nulūžusio flagštoko nevyks ir vėliavos iškėlimo ceremonija.

Renginyje turėtų dalyvauti per 40 laivų.

"Šaltas oras truputėlį maišė kortas, bet registravosi nuolatos, kiekvieną dieną bent po kelis. Iš viso užregistruota per 40 laivų", – sakė viešosios įstaigos "Klaipėdos publika" projektų vadovė Ieva Žiubrienė.

Šventinis rytas prasidės Dangės upėje ir Kruiziniame laivų terminale.

10 val. Dangės upėje vyks tradicinės baidarių ir kanojų irklavimo pirmenybės. 12.15 val. bus apdovanojami geriausiai pasirodžiusieji baidarininkai ir kanojų irkluotojai.

13 val. nuo Klaipėdos irklavimo centro iki Pilies tilto vyks upės paradas.

13.45 val. prasidės vikingų valčių varžytuvės, o 15 val. bus apdovanojamos jų įgulos.

Nuo 14 val. visi kviečiami atvykti į Jono kalnelio užutėkį pasižiūrėti irkluotojų instaliacijos  "Dedikacija Klaipėdos 770 gimtadieniui".

Taip pat nuo 12 iki 16 val. Dangės upėje lankytojų lauks laivai atvirais deniais.

Ilgai ieškojome sprendimo, ką tokio padaryti, kad būtų efektinga ir matoma.

Vyks ir muzikos diena

12 val. Kruiziniame laivų terminale startuos šventinė mugė, papusryčiauti kvies lauko kavinės. Tą pačią valandą čia vyks Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos pirmakursių priesaikos ceremonija ir Karinių jūrų pajėgų orkestro koncertas bei prasidės įvairios kūrybinės dirbtuvės vaikams ir suaugusiems, jos truks iki 16 val.

12 val. Karlskronos aikštėje vyks Gatvės muzikos dienos atidarymas. Pasirodys Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos džiazo orkestras.

Muzikos, šokio ir teatro pasirodymai miesto gatvėse tęsis iki pat šeštadienio vakaro 22 val.

Veiksmas mariose – sutemus

Mariose veiksmas prasidės temstant. 21 val. svečius pasitiks jūrinių vilkikų šokis, kurį dovanos bendrovė "Towmar Baltic".

21.25 val. plaukiant link uosto vartų vyks "TT-Line" grupės kelto sveikinimas. Tą pačią valandą krantinėje žiūrovus sveikins uosto locmanų laivai.

21.30 val. prasidės naktinis iliuminuotų laivų paradas, o 22.15 val. mariose ir iš Smiltynės bus matomas ugnies ir muzikos renginys.

Ugnies ir muzikos šou – alternatyva fejerverkams.

"Tradiciškai fejerverkai kildavo iš Smiltynės, tie aukštieji ir garsūs. Šiemet mes turėsime tylųjį fejerverką – ugnys bus be šūvių. Technologiškai bus viskas tylu, negąsdinsime nei žmonių, nei paukščių, nei žvėrių. Ilgai ieškojome sprendimo, ką tokio padaryti, kad būtų efektinga ir matoma, nes atsiveria labai didelis atstumas ir labai specifinė erdvė – marios. Todėl negalime rengti vien šviesų šou, nes jis nebūtų matomas, tad nusprendėme daryti tylų ugnies pasirodymą", – teigė I.Žiubrienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Scorpion

Gaila, kad negaliu pamatyti gyvai. Klaipėda - tu tokia vienintelė....

Dabar

Protingiausia vaidinti ubagas

Www

Klp-tu tikras debilas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS