Uostamiestyje likviduos senus tualetus | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE LIKVIDUOS SENUS TUALETUS

Klaipėdos savivaldybė norėtų nurašyti jai priklausantį nereikalingą turtą – vaikų darželių teritorijoje esantį sandėliuką, rūsį, kiemo baseiną ir du viešuosius tualetus, kurių nė vienas jau kelis dešimtmečius neveikia. Šių statinių demontavimas miestui kainuos keliasdešimt tūkstančių eurų.

Savivaldybės administracija suskaičiavo miestui nuosavybės teise priklausantį nereikalingą, netinkamą naudoti nekilnojamąjį turtą, kurį reikėtų nurašyti ir likviduoti.

Lopšelio-darželio "Atžalynas" kieme stovintis sandėlis, kito darželio – "Nykštukas" – teritorijoje esantis baseinas ir kiemo rūsys turėtų būti panaikinti, nes jų techninė būklė bloga, statiniai fiziškai pažeisti ir nusidėvėję, neatlieka savo funkcijų, atskiros jų konstrukcijos kelia pavojų aplinkinių gyvybei, sveikatai ar aplinkai.

Įstaigų komisijos pripažino šiuos statinius netinkamais naudoti dėl fizinio nusidėvėjimo.

Dar miestas pasiryžęs nurašyti ir du viešuosius tualetus – vieną Giruliuose, netoli kopų, o kitą – Skulptūrų parko prieigose.

Viešojo tualeto Girulių pl. 9 viršutinė dalis jau senokai demontuota, šiandien liko tik pamatų fragmentas, kurio paviršius daugelyje vietų nutrupėjęs, apsamanojęs, apaugęs įvairiais augalais.

Dar vienas viešasis tualetas, K. Donelaičio g. 6, taip pat apleistas, nenaudojamas ir netinkamas naudoti jau beveik 20 metų, jį taip pat ketinama panaikinti.

"Tai yra nenaudojamas, bet registre teberegistruotas savivaldybės turtas, kurio niekas nebeplanuoja naudoti pagal paskirtį, todėl mes tuos statinius demontuosime ir sutvarkysime teritoriją. Be to, pradėjus Skulptūrų parko teritorijos atnaujinimą, buvo apsispręsta tualetą naikinti, nes jokios prasmės jį parduoti nėra, nors buvo kažkada tokių ketinimų, bet politikai atmetė šią idėją, todėl dabar mes jį nugriausime. Juolab šalia yra įrengtas konteinerinis tualetas", – paaiškino Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Preliminari visų šių nurašomų savivaldybei priklausančių pastatų ir kiemo statinių griovimo suma yra apie 30 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Rita

Kokie tualetai, kokios išvietės atsiras mieste vietoje buvusiųų? Kada bus mašiškai įrenginėjamos sleptuvės? Kodėl , kai Lietuvoije tiek laiko tęsiasi "nepaprastoj"i padėtis- neruošamos JOKIOS slėptuvės?

klaipėdietė

O ką jau tualetų nebereikia, sutvarkykit ir nieks pakampėm nedarys tokių reikaliukų

>Baisu

Tas tualetas specialiai okupantu buvo pastatytas salia Sv. Jono baznycios, kad paniekinti sventa vieta. Ir smirdejo jis ne maziau nei stoties... Sovietiniai reliktai, kaip Soci olimpiadoje... :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS