Uostamiestyje startavo žiemos sezonas | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE STARTAVO ŽIEMOS SEZONAS

Uostamiestyje oficialiai prasidėjo žiemos sezonas. Miesto gatvėse išdėliotos dėžės su smėliu, kelininkai jau budi bei seka situaciją ir naktimis.

Uostamiestyje oficialiai prasidėjo žiemos sezonas. Miesto gatvėse išdėliotos dėžės su smėliu, kelininkai jau budi bei seka situaciją ir naktimis.

"Dabar už gatvių būklę atsakingi valytojai. Jie turi stebėti orų pokyčius ir reaguoti į situaciją", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Kelininkių budėjimas per mėnesį atsieina apie 12 tūkst. litų. Abiejose miesto pusėse budi po du mechanizmus.
I.Šakalienė džiaugėsi, kad kol kas šaltojo meto orai savivaldybei yra palankūs. Vedėja tvirtino, kad lėšų gatvių priežiūrai šiemet neturėtų pritrūkti.

"Žinoma, dar sunku kažką prognozuoti. Situacija priklausys nuo orų. Jei bus daug sniego, visko gali būti. Tačiau vertinant dabartinius orus, pinigų neturėtume pristigti", – komentavo vedėja.

Kelininkai jau prieš kelias savaites tvirtino, kad žiemos sezonui yra pasiruošę ir gali pradėti dirbti. Tiek pietinę, tiek šiaurinę miesto dalį prižiūrinti įmonė yra sukaupusi druskos atsargas, paruošusi techniką, surinkusi komandą.

Šaligatvių, pėsčiųjų takų ir viešųjų erdvių prižiūrėtojai taip pat tvirtino, kad šaltajam metų sezonui yra pasirengę. Jie mieste išdėliojo apie 200 dėžių su smėliu. Jos padedamos prie autobusų stotelių, pėsčiųjų perėjų – vietose, kuriose pastebimi didžiausi žmonių srautai ir yra pavojingiausia.

Oficialiai žiemos sezonas uostamiestyje baigiasi balandžio 1-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

juk ryškiai per anksti

Jau kelios žiemos kai matome , kad žiema pasislinko ir prasideda nuo šv.Kalėdų; galėtų valdininkai būti lankstesni, pataupyti pinigėlius mūsų visų....O gal valdininkams naudinga ? kas juos supaisys...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS