Uostamiestyje stovyklaus jaunieji ukrainiečiai: netrūks įvairiausių pramogų | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE STOVYKLAUS JAUNIEJI UKRAINIEČIAI: NETRŪKS ĮVAIRIAUSIŲ PRAMOGŲ

Neabejingi karo žiaurumams klaipėdiečiai savanoriai, rėmėjai ir projektas „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ gegužės 7-ąją džiugins vaikus, atvykusius iš karo siaubiamos Ukrainos. „Švyturio“ arenoje vyks specialiai jiems skirta penkių valandų trukmės vienos dienos stovykla, kurioje netrūks įvairiausių pramogų.

Planuojama, kad nemokamame renginyje dalyvauti galės iki pusantro tūkst. ukrainiečių vaikų. Norintys užsiregistruoti tą padaryti gali internete nurodytoje svetainėje.

Pasak Klaipėdos laisvalaikio asociacijos vadovo Jevgenijaus Sokolovo, ieškomi ir lietuviškai bei rusiškai kalbantys savanoriai.

„Šią stovyklą darome kartu su projektu „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“, kurie aktyviai stovyklas organizuoja Vilniuje ir Kaune. Planuojame, kad dalyvauti galėtų nuo tūkst. iki pusantro tūkst. vaikų. Šiuo metu itin aktyviai ieškome įvairių rėmėjų ir partnerių, kurie galėtų prisidėti tiek kažkokia produkcija, tiek lėšomis. Planuojame tikrai daug veiklų. Laukiame patyrusių savanorių, kurie yra dirbę renginiuose ir gali valdyti pakankamai didelius žmonių srautus. Taip pat laukiame tų, kurie galėtų susikalbėti tiek lietuviškai, tiek rusiškai“, – sakė J.Sokolovas.

Pasak vienos iš renginio organizatorių Livetos, pagal preliminarų sąrašą, į renginį užsiregistravo 20–25 savanoriai.

„Tačiau mūsų planas būtų apie 60 savanorių, kadangi planuojame, jog bus apie 1500 vaikų, o tam reikės didesnių pajėgų“, – svarstė organizatorė.

Planuojama, kad vaikų stovykloje vyks įvairios veiklos – nuo šokių, kino filmų peržiūrų, edukacinių užsiėmimų iki krepšinio, stalo teniso, klounų pasirodymų.

„Bus įvairiausių būrelių, pasirodymų. Bus ir kino teatras, atlikėjas Linas Švirinas užsiims su vaikais, gros būgnais. Taip pat bus vaikų kambarys. Vaikai galės užsiimti karatė, krepšiniu, stalo tenisu, dalyvauti įvairiose edukacijose, užsiėmimuose, šokių pamokose. Klounai irgi turėtų pasirodyti. Konkretaus ir patvirtinto sąrašo dar neturime, kadangi vis atsiranda kažkas, kas norėtų prisidėti. Bandome rasti ir rėmėjų, kurie prisidėtų, skirtų maisto ar pinigėlių maistui“, – kalbėjo Liveta.

Tikimasi, kad surinkus pakankamai lėšų kiek vėliau bus galima organizuoti dar vieną tokią stovyklą.

„Turime žiūrėti, kaip seksis su finansais, jeigu viskas klostysis gerai, stovykla nebus paskutinė“, – tikino organizatorė Liveta.

Klaipėdiečiai, norintys prisidėti, iki gegužės 6 d. į Pagalbos ukrainiečiams centrą, įsikūrusį Audros g. 17, kviečiami atnešti žaislų, lavinimo žaidimų, kanceliarinių priemonių, riedučių, dviratukų, paspirtukų, kurie bus dovanojami mažiesiems ukrainiečiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Hmm

išeinu praeita vasara iš savo penkiaaukščio iejimo ir matau kap dvi kaimynu mergikės su kito kaimyno bernioku sėdi. Sakau ko i pliaža nevažiuojat tokia karšta diena. Tai kad visiems kelias brangus i ten ir atgal per visa miesta o dar ka pakramtyt reik pasimt pasakė.Tai pats sau ir galvoju ar negal miesto valdžia vyresniems mokinukams bent viena diena savaitėj padarit pravažiavima nemokama?

LIETUVA, UZMIRSOTE SAVUS

As jau seniai visiems sakiau, pasaulio akivaizdoje Lietuva gera, nes priima Ukrainos vaikus (ir ne tik vaikus), o savi zmones, tuo labiau vaikai (kiti net juros nera mate) Lietuvai yra NEREIKALINGI ! Ir reikia cia dekoti ne tik Prezidentui uz toki situacija (prie ko cia nepaprasta padetis) Lietuvoje, bet ir durnagalviu musu vyriausybe ! Dar tuo labiau tiem Ukrainieciam cia visokiu lengvatu suteike (medicina, nemokamas autobusu, traukiniu, gyvenimo vieta ir jokiu mokesciu), o tu LIETUVI savo salyje toliau kupra lenk ir mokescius mokek.

Ona

Savo vaikai pirmoje eilėje.poto visi kiti.tokie dalykai sukels neapykantą.zmones pavargę nuo covido nenormalu kainų.pastovios ytampos.patys ubagai draskomes kaip turtingiausia pasaulio šalis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS