Uostamiestyje vaikus iškrausto dėl sandėlių | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE VAIKUS IŠKRAUSTO DĖL SANDĖLIŲ

Į kitas patalpas iškraustę Moksleivių saviraiškos centrą ir darželį „Aušrinė“ valdininkai nusiteikę tuščius pastatus parduoti, nors jie ir stovi uosto rezervinėje teritorijoje.

Ugdymo ir jaunimo reikalų komitetas vakar leido šiuos du pastatus, esančius Strėvos g. 5 ir Strėvos g. 9, įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą.

Anot Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo pavaduotojo Edvardo Simokaičio, vaikus iš šių pastatų iškraustyti reikia, nes statiniai patenka į statomo keleivių ir krovinių terminalo bei Baltijos prospekto tęsinio apsaugos zonas, o jose ugdymo veikla neleistina.

Moksleivių saviraiškos centrą ketinama perkelti į Smiltelės g. 22 patalpas. Jose anksčiau veikė „Gubojos“ mokykla. Tačiau politikai jau seniau nusprendė ją reorganizuoti, prijungti prie „Medeinės“ mokyklos, todėl patalpos liks tuščios.

Moksleivių saviraiškos centras į Smiltelės g. esantį pastatą galėtų įsikraustyti nuo rugsėjo.

Lopšelis „Aušrinė“ šiuo metu yra veikiantis, jį lanko vaikai. Parengtoje vadinamojo Žvejybos uosto rajono detaliojo plano koncepcijoje nenumatyta kvartale statyti naują ikimokyklinio ugdymo įstaigą. Bus tik priestatas prie kurios nors jau esančių įstaigų. Į jį esą ir būtų galima perkraustyti „Aušrinę“.

„Tačiau tai, kad darželis veikia, mums netrukdo pastato įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą. Patalpas galėsime aukcione pradėti pardavinėti, kai jos liks tuščios“, – tvirtino E.Simokaitis.

Jis pabrėžė, jog statomo keleivių ir krovinių terminalo bei Baltijos prospekto tęsinio apsaugos zonoje neleistina tik ugdymo veikla, o komercine bus galima užsiimti. „Todėl galbūt verslininkai ir susidomės šiais pastatais, esančiais Strėvos gatvėje, juos nusipirks ir pritaikys, pavyzdžiui, sandėliavimui“, – teigė E.Simokaitis.

Skaičiuojama, jog norint pastatus įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą reikės kiek daugiau nei tūkstančio litų. Tiek teks sumokėti už nekilnojamojo turto vertinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

motas

Statyt reikia senamiestie,vis vien nieko gero ten ne liko.

zmogelis

Greit Klaipėda bus pramonine zona!!!

Pasibaisėtina

Ar Klaipėdoje dar mažai aptriušusių nenaudojamų pastatų ir landynių.Greitai visas miestas taps vien tik sandėliais ir dykynėm. Liberalai tvarkosi puikiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS