V. Grubliauskas: svarstoma palikti tris įvažiavimo kelius į Klaipėdą, o naktį dar mažiau | KaunoDiena.lt

V. GRUBLIAUSKAS: SVARSTOMA PALIKTI TRIS ĮVAŽIAVIMO KELIUS Į KLAIPĖDĄ, O NAKTĮ DAR MAŽIAU

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas teigia, kad savivaldybė ieško sprendimų, kaip efektyviai užtikrinti nuo trečiadienio įsigaliosiančius judėjimo ribojimus, siekiant pernelyg neapkrauti policijos pareigūnų. Pasak uostamiesčio mero, nors galutiniai sprendimai dar nėra priimti, tačiau siūloma palikti atvirus vos tris įvažiavimo kelius į miestą, svarstant galimybę nakties metu dar labiau sumažinti jų skaičių.

„Įvažiavimo kelių į Klaipėdą yra turbūt apie dvylika, jeigu įvardintume pagrindinius arba labiausiai naudojamus, jų yra septyni. Tačiau net jeigu ir kalbėtume apie tai, kad septynis kelius trims savaitėms uždaryti kiaurą parą, užtikrinanti įvažiavimą, išvažiavimą, įsivaizduokite, kokių pajėgų reikėtų tokiam reglamentavimui užtikrinti“, – Klaipėdos savivaldybės surengtoje spaudos konferencijoje teigė V. Grubliauskas.

Todėl uostamiesčio meras informuoja, kad pirmadienį buvo preliminariai pritarta, kad palikti 3 įvažiavimo kelius į Klaipėdą. Visgi V. Grubliauskas akcentuoja, kad tai dar nėra galutinis sprendimas.

Tai užtikrintų ir šių sprendimų, kuriuos vakar priėmė Vyriausybė, dvasią – maksimalus judėjimo arba mobilumo ribojimas tiek iš savivaldybės, tiek į savivaldybę, tiek ir, be abejo, pačios savivaldybės viduje.

„Linkstama prie to, kalbėti turbūt apie tris įvažiavimo kelius į miestą iš šiaurės, iš pietų ir iš rytų pusės. Tai kontrolės prasme šiek tiek palengvintų darbą pareigūnams ir poreikį reikiamam pareigūnų skaičiui užtikrinti“, – sakė jis.

V. Grubliauskas teigia, kad taip pat svarstoma nakties metu palikti vos 1–2 įvažiavimus į miestą.

„Galbūt (būtų galima – ELTA) net ir diferencijuoti laike, kad ne visi trys įvažiavimai kiaurą parą tris savaites turėtų dirbti. Galbūt galima tai būtų reglamentuoti, kad aktyviuoju paros metu dirbtų visi trys įvažiavimai (...), nakties metu galbūt užtektų vieno arba dviejų“, – svarstė V. Grubliauskas.

Nors Klaipėdos meras akcentuoja, kad galutiniai sprendimai dar nepriimti, tačiau, pasak jo, manoma, jog šie sprendimai galėtų palengvinti pareigūnų darbą.

„Tai užtikrintų ir šių sprendimų, kuriuos vakar priėmė Vyriausybė, dvasią – maksimalus judėjimo arba mobilumo ribojimas tiek iš savivaldybės, tiek į savivaldybę, tiek ir, be abejo, pačios savivaldybės viduje“, – sakė V. Grubliauskas.

ELTA primena, kad sekmadienį naujoji Vyriausybė, atsižvelgdama į ekspertų rekomendacijas, nusprendė sugriežtinti šalyje galiojantį karantiną ir jį pratęsti iki sausio 31 d.

Nuo 2020 m. gruodžio 15 dienos 24 val. iki 2021 m. sausio 3 d. 24 val. ribojamas asmenų išvykimas už savo gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijos ribų, išskyrus atvejus, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties ar atlikti darbo, kai darbo vieta kitoje savivaldybėje, ar dėl būtinosios medicininės pagalbos.

Vyriausybės nutarime pažymima, kad draudžiamas daugiau nei vienos šeimos ar namų ūkio artimi kontaktai. Taip pat draudžiama judėti gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijoje ar už jos ribų dėl nebūtinų priežasčių. Draudžiama palikti gyvenamąją vietą, išskyrus, kai vykstama į darbą, prekybos vietą, laidotuves.

Taip pat uždaromos visos parduotuvės, kurios neteikia maisto, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių. Karantino metu draudžiami vieši renginiai, susibūrimai, viešose vietose vyresniems nei 6 metų asmenims privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Visų švietimo ir ugdymo įstaigų veikla organizuojama tik nuotoliniu būdu, lankymasis stacionariose socialinių paslaugų įstaigose draudžiamas. Taip pat draudžiama ir veikla vaikų, žmonių su negalia ir pagyvenusių žmonių dienos ir užimtumo centruose. Ikimokyklinis, priešmokyklinis ir pradinis ugdymas turės būti vykdomas nuotoliniu būdu.

Savivaldybių administracijos privalo užtikrinti ugdymą įstaigose vaikams, kurių tėvai neturi galimybių dirbti nuotoliniu būdu.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

4

Reikia susprogdinti visus tiltus ir viadukus, tiksliai tada jokie virusai nepraeis, priešas bus sunaikintas galutinai ir tada iškart galima švęsti pergalės parada

pensininkė

skaitykite atidžiau straipsnį kol suprasite kas ten parašyta ir nereikės kvailų komentarų

Chi

Ale gerai čia meras pavarė- dabar spūstyse skendi visas miestas, tai greit visi apie Klaipėdą suksit ratus ir spręsit rebusą, kuriuo keliu pasiseks įvažiuoti į miestą. Miestas atsigaus nuo jūsų visų, pritvinkusių pykčio!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS