Vaikų stovyklos – nuo liepos | KaunoDiena.lt

VAIKŲ STOVYKLOS – NUO LIEPOS

Šią savaitę baigtos vertinti tiekėjų paraiškos dėl vaikų vasaros stovyklų programų. Iš 111 paraiškų dėl nepateiktų dokumentų ir kitų klaidų atmestos penkios.

Skyrė pinigų poilsiui

Šiemet mažieji klaipėdiečiai į stovyklas bus kviečiami liepos ir rugpjūčio mėnesiais.

Jų poilsį iš dalies finansuos Klaipėdos savivaldybė, kuri šiemet tam skyrė net 200 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Sigita Muravjova informavo, kad konkursas prasidėjo balandžio 3 d. ir truko iki gegužės 5 d.

Kai kurios programos buvo atmestos dėl to, kad tiekėjų veikla nebuvo registruota Švietimo ir mokslo institucijų registre, kiti nepateikė verslo liudijimo ar individualios veiklos pažymos.

Programų turinys – gana įdomus.

Netrukus bus sudaroma komisija ir vertinamas atrinktų programų turinys.

Daugiausia – sportinio pobūdžio

Dauguma tiekėjų – viešosios įstaigos, vykdančios veiklą su vaikais ir šiame konkurse dalyvaujančios jau ne vienerius metus.

Taip pat yra ir naujokų. Visų jų programų turinys įvairus – sportas, menai, pramogos, edukaciniai užsiėmimai, įvairūs žygiai.

„Programų turinys – gana įdomus. Daugiausia sportinės krypties, bendro pobūdžio – vaikai užimami įvairiomis edukacijomis ir veiklomis. Turime po penkias kalbų, menų, šokių, savęs pažinimo, netgi psichologinių programų, o tai yra labai aktualu dabartiniams vaikams ir paaugliams. Taip pat turime penkias ar šešias programas vaikams su specialiaisiais ugdymo poreikiais“, – pažymėjo S. Muravjova.

Nemokamų stovyklų taip pat numatoma, skaičius dar bus tikslinamas.

Įprastai nemokamas stovyklas organizuoja biudžetinės įstaigos – bendrojo ugdymo mokyklos, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras, Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centras, moksleivių saviraiškos centras, Klaipėdos I. Kanto viešoji biblioteka.

Kartu ir ukrainiečiai

Išskirtinių pasiūlymų ukrainiečių vaikams šiemet nebus. Tačiau stovyklas ukrainiečiams organizuos Tautinių kultūrų centras, Klaipėdos uostamiesčio progimnazija, folkloro asociacija „Vėčiora“. Jose vaikai turės galimybę susipažinti su Klaipėdos kraštu, jiems taip pat bus vedamos įvairios ekskursijos.

„Specialiai tokio prioriteto neišsikėlėme, bet patys tiekėjai labai mielai priima. Tuo labiau kad šie vaikai lanko mūsų mokyklas, tad tarsi automatiškai dalyvauja visose mūsų neformaliose veiklose“, – sakė pašnekovė.

Kasmet tikimasi sulaukti apie 5 tūkst. vaikų. Pernai jų skaičius siekė bemaž 4 tūkst.

„Turime tikslą užimti 5 tūkst. vaikų, bet niekaip nepavyksta, nes nėra patalpų. Visos aplinkinės sodybos būna užsakytos. Biudžetinės įstaigos turi savo patalpas, o viešosios, kadangi nuomojasi patalpas, norėdamos, kad vaikams būtų įdomiau, ieško sodybų, kur būtų galima tas veiklas vykdyti“, – kalbėjo S. Muravjova.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS