Vaikų žaidimų aikštelių – vis daugiau | KaunoDiena.lt

VAIKŲ ŽAIDIMŲ AIKŠTELIŲ – VIS DAUGIAU

  • 5

Tęsiama rubrika "Klausk miesto valdžios drąsiai". Į klaipėdiečių klausimus atsako uostamiesčio savivaldybės administracijos atstovai.

– Ar numatoma įrengti vaikų žaidimų aikštelę Tauralaukyje? Kiek aikštelių mieste jau yra įrengta ir kur planuojama artimiausiu metu bei pagal kokią tvarką jos statomos? Kiek žinoma, dalis miesto viešose erdvėse, dalis kiemuose. Tačiau ar kiemuose to neturėtų daryti namų administratoriai?

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Inga Kubilienė:

– Debreceno ir Pempininkų aikštėse jau vyksta baigiamieji darbai, planuojama, kad po dviejų savaičių vaikai galės ten eiti, lankytis, žaisti ir sportuoti. Taip pat Socialinės infrastruktūros priežiūros skyrius įgyvendina strateginio veiklos plano priemonę "Vaikų žaidimo aikštelių įrengimo ir atnaujinimo programos įgyvendinimas", kurios paskirtis – įrengti naujas vaikų žaidimo aikšteles viešose miesto erdvėse ir daugiabučių namų kvartaluose. Kiekvienais metais (nuo 2018 m.) yra numatyta įrengti po penkias naujas higienos normas atitinkančias vaikų žaidimo aikšteles (plotas apie 200 kv. m). 2018 m. pradėtos įrengti pirmosios vaikų žaidimo aikštelės Smilties Pylimo g. 3, Kretingos g. 21, prie Šaulių g. esančios Koncertų salės, Taikos pr. 10 ir Ryšininkų g. 5.

Aikštelių įrengta senamiestyje ir istorinėje miesto dalyje (vadovautasi parengta ir patvirtinta meninių akcentų, vaikų žaidimo aikštelių ir sporto įrenginių išdėstymo Klaipėdos miesto istorinėje dalyje ir senamiestyje schema).

Įrengiant vaikų žaidimo aikšteles, svarbiausia yra detalieji planai, kuriuose pažymėtos vietos vaikų žaidimo aikštelėms įkurdinti, taip pat svarbu atsižvelgti ir į esamas komunikacijas, laikytis atstumų. Konkrečiai vietai parinkti teiraujamės ir administratorių, ir vietos seniūnaičių nuomonės.

2019 m. yra projektuojamos trys naujos vaikų žaidimo aikštelės pietinėje miesto dalyje: Alksnynės g. 7 (projektuojant susidūrėme su inžinerinių tinklų problema, todėl keičiame adresą į Taikos pr. 92, 94), Reikjaviko g. 12, Ievos Simonaitytės g. 17. Pastarosiose aikštelėse projektuojama ir po vieną įrenginį žmonėms su negalia. Numatyta ir naujai įrengtų vaikų žaidimo aikštelių priežiūra.

Atsakant į klausimo dalį dėl Tauralaukio, šioje teritorijoje didžiausią dalį užima individualūs gyvenamieji namai, privatūs sklypai arba teritorijos priklauso kvartalų vystytojams. Daugiabučių namų yra Kadagių ir Jaunimo gatvėje, tačiau nematau, kad būtų pažymėtas   vaikų žaidimo aikštelės įrengimas, šiuo atveju už daugiabučiam namui priskirtos teritorijos priežiūrą ir joje esančią infrastruktūrą yra atsakingi tos teritorijos namų gyventojai. Daugiabučių namų butų ir kitų patalpų savininkai gali prižiūrėti ir tvarkyti jiems priklausančią teritoriją savo jėgomis.

– Kokia dabar Šilutės plento tvarkymo stadija? Kada bus baigti darbai toje vietoje, kur dabar yra susiaurintos juostos? Kokios tolesnės Šilutės plento rekonstrukcijos stadijos, kuriais metais? Taip pat gyventojus domina, kokia situacija su Sendvario (Tilžės) žiedu? Kodėl darbai užstrigo?

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis:

– Šiuo metu Šilutės plente bendrovė "Hidrostatyba" stato lietaus nuotekų kolektorių. Darbų užsakovas – bendrovė "Klaipėdos vanduo". Pastarosios atstovai sako, jog rangovas darbus pagal sutartį turėtų baigti iki šių metų rugpjūčio 31 d. Per šį laikotarpį galimi nenumatyti eismo ribojimai, įvertinus statybos darbų sudėtingumą ir saugumą.

Pagal sutartį Šilutės plento ruožas nuo Sendvario žiedo iki Paryžiaus Komunos g. visiškai rekonstruoti turi būti baigtas iki 2020 m. spalio. Kitą ruožą Šilutės plente iki Kauno gatvės visiškai atnaujinti planuojama 2020–2022 m. Dar šiemet turi būti baigtas rengti projektas.

Sendvario žiede ir Mokyklos gatvėje darbai laikinai sustabdyti dėl nepakankamo grunto sutankinimo virš pakloto lietaus nuotekų kolektoriaus. Šiuo metu rengiami papildomi projekto sprendiniai pagrindams sustiprinti.

– Miestiečiai norėtų sužinoti, ar numatoma kaip nors sutvarkyti ar aptverti (tarkime, gyvatvorėmis) antžeminių konteinerių aikšteles?

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė:

Visas antžeminių konteinerių aikšteles žadama pakeisti į pusiau požemines atliekų surinkimo konteinerių aikšteles, todėl jų kaip nors tvarkyti neplanuojama.

– Ar bus tvarkomos nuovažos bei laiptai viaduko, esančio prie Klaipėdos universiteto? Mamos skundžiasi, kad, einant nuo Poilsio parko centro link, su vežimais nusileisti nėra įmanoma. Ypač žiemą.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė:

– Vykdoma nuolatinė šios vietos priežiūra – keičiamos susidėvėjusios plokštės, plytelės, laiptai, turėklai. Kaip tik praėjusią savaitę užfiksavome, kad viena plokščių, užlipus ant jos, juda. Todėl imtasi veiksmų, ir grėsmė praeiviams pašalinta. Kapitalinė rekonstrukcija kol kas nenumatoma. Gyventojus kviečiame apsilankyti uostamiesčio savivaldybės interneto svetainėje www.klaipeda.lt ir pradiniame puslapyje pasirinkti skiltį "Praneškite apie problemą mieste". Čia galite pažymėti vietas, į kurias, manote, reikia atkreipti savivaldybės dėmesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Laima

Apgailetina nesaugi suluzusi senei taip atrodanti aikstele prie pietine-3 namo

>>>ežiui

Malūno parkas netinka- su Mokyklos gatve skiria judri gatvė... jei taupom tai taupom: aikštelę darom tik Debreceno rajone, o Pempininkų rajono vaikai per gatvę atbėgtų pažaisti... ir šiaip Kar kar parke yra vaikų aikštelė - viso miesto vaikai gali atbėgti ir pažaisti..no problem

ezys

>>>Klausimas Ingai. Taigi Maluno tvenkinio parke bus bent trys :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS