Valstybės atkūrimo dieną rikiuotėje pasigedo jūrų kadetų | KaunoDiena.lt

VALSTYBĖS ATKŪRIMO DIENĄ RIKIUOTĖJE PASIGEDO JŪRŲ KADETŲ

Klaipėdos jūrų kadetai Lietuvos valstybės atkūrimo dieną į iškilmes uostamiesčio Atgimimo aikštėje atžygiavo ne su karinės įgulos kolona, bet atskirai. Nors dar gerokai prieš renginį būta viešų minčių, kad jaunieji kadetai šia proga tikrai žygiuos kartu su kariais ir jūrininkais.

Tik praėjusį rudenį pradėjusi veikti Klaipėdos jūrų kadetų mokykla ima užsitarnauti gerą vardą.

Moksleiviai ugdomi patriotine, jūrine dvasia. Vaikai per beveik pusmetį jau įsisavino, kas yra disciplina ir rikiuotė.

Savo ištvermę jaunieji kadetai spėjo pademonstruoti ir tradiciniame nakties žygyje "Klaipėdos sukilėlių keliais", skirtame 1923 m. krašto prijungimo prie Lietuvos karinei akcijai paminėti.

 

Tema: ne vienam klaipėdiečiui, sekmadienį atėjusiam į Vasario 16-osios šventę Atgimimo aikštėje, kilo klausimas, kodėl jaunieji jūrų kadetai nežygiavo vienoje kolonoje kartu su Klaipėdos karine įgula, policijos pareigūnais ir šauliais? (Redakcijos archyvo nuotr.)

Tarp 3 tūkst. žygeivių tradiciniame pėsčiųjų nakties žygyje "Klaipėdos sukilėlių keliais", skirtame Lietuvos kariuomenės 30-mečiui, dalyvavo 31 jūrų kadetas – 5–8 klasių mokiniai (iš jų – aštuonios mergaitės).

Kaip lygūs su lygiais visą 25 km maršrutą sėkmingai įveikė 22 vaikai, žygį nutraukė tik viena mergaitė.

Visiems Jūrų kadetų mokyklos moksleiviams, dalyvavusiems žygyje, po šio iššūkio įteikti diplomai ir 4-ojo laipsnio medaliai.

Dienraščio žiniomis, moksleiviai itin atsakingai ruošėsi ir Vasario 16-osios paradui Atgimimo aikštėje, deja, klaipėdiečiai kartu su karine įgula žygiuojančių vaikų neišvydo.

Lietuvos karinių jūrų pajėgų atstovas prasitarė, kad šiais metais kadetų žygiavimas bendroje karių ir jūrininkų kolonoje nebuvo numatytas, tačiau galbūt tokia galimybė moksleiviams bus suteikta kitais metais, kai jie įgis daugiau patirties.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Kadetui

Toks tu ir kadetas, jei čia ašaroji. Sakai verčia tave žygiuoti ir šventėse dalyvauti? Manau, kad tave verčia ir mokytis, rankas plauti, mandagiai elgtis prie stalo, o ir išvis eiti į šią mokyklą. Gal tu verksny, geriau eik šunimis šėko pjauti, nes ne vieta tau šioj mokykloj. Nelabai kas tavęs ir pasigesi, jei gebi tik baudos taškus rinkti ir garsiai verkšlenti.

Anonimas

Ko tokį burbulą pust? Nu nepriėmė jų į rikiuotę ir viskas.. jie norėjo bent kažkiek pasirodyti tai bent taip išėjo. Vis delto juk kiek kareiviai mokinasi rikiuoti.. tai ką čia kalbėt apie pusę metų.

Anonimas

Строй не строй... Reikėjo paleisti, tegul “skirmish’ina” po būsimą bandą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS