Vasarą Klaipėdoje šventės vyks tradiciškai – su mugėmis ir dideliu šurmuliu | KaunoDiena.lt

VASARĄ KLAIPĖDOJE ŠVENTĖS VYKS TRADICIŠKAI – SU MUGĖMIS IR DIDELIU ŠURMULIU

Miesto valdžios žmonės pasitarė ir pranešė – vasarą Klaipėdoje švenčių bus ir jos vyks tradiciškai – su mugėmis ir dideliu šurmuliu.

„Laisvėjimo procesas, grįžimas į laiką, kai bus kuo mažiau ribojimų, įsibėgėja. Tikiu, visi vasarą suplanuoti renginiai vyks numatytu laiku, o ribojimai bus pakankamai racionalūs, padedantys užtikrinti vis dar reikiamą saugumą, bet tuo pat metu nesutrikdantys scenarijų įgyvendinimo. Dar laukiame galutinio sprendimo dėl regatos „The Tall Ships Races“ vietos Klaipėdos gyvenime. Jį sužinosime antradienį vakare“, – atviravo meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak miesto vadovo, šiemet Jūros šventė tikrai bus. Numatoma, kad per ją neturėtų būti atsisakyta tradicinių eitynių ir gausių mugių.

Dėl to apsisprendę ir tokiems ketinimams pritarę miesto vadovai sutarė, kad reikalavimai saugotis užkrato nebus pamiršti.

Kaip konkrečiai reikės laikytis saugumo priemonių, kol kas nepranešama. Gerai jau vien tai, kad visus metus lauktos pramogos sugrįš.

„The Tall Ships Races“ šiemet turėtų vykti paskutinėmis birželio dienomis. Tai yra vienas žinomiausių marinistinių festivalių, kurių pagrindinis akcentas yra tradiciniai buriniai laivai.

Klaipėdos uostas burlaivių lauktų jau penktą kartą.

Uostamiestį savo kryptimi šiemet pasirinko 44 laivai. Šį kartą didžiausias į Klaipėdą atplauksiantis laivas – Lenkijos milžinas „Dar Młodzieży“.

Kol negauta galutinio patvirtinimo iš organizatorių, V.Grubliauskas nesiryžo kalbėti apie jau šio mėnesio pabaigoje laukiamos šventės detales.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Aušra

Na taip mokytis nereikia, o švęsti būtina. Kur dingo karantinas ir saugumas? Gal įvykdėme Europos Sąjungos nuorodas ir išsivežėme į priekį? Gal pralobome, kad nutarėme pasitaškyti miesto pinigais? Gal tautos atsikauskite, jie sunešė miestui pinigus jie ir muziką gali užsakyti. Kodėl sprendimus priima sauja žmonių?

4

Šventės tai sveikata ir pelnas, karantinas tai ligos ir skurdas

Badauja

Ir su "nemokamu", ore roevarta brukamu šeimos džiazu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS