Vasara uostamiesčio medikams – darbinga: klaipėdiečiai patyrė daug įvairių traumų | KaunoDiena.lt

VASARA UOSTAMIESČIO MEDIKAMS – DARBINGA: KLAIPĖDIEČIAI PATYRĖ DAUG ĮVAIRIŲ TRAUMŲ

Šią vasarą uostamiesčio gyventojai patyrė daug įvairių traumų – nuo galūnių sumušimų, patempimų iki įvairaus sudėtingumo kaulų lūžių, dėl kurių buvo reikalingas stacionarinis gydymas.

Į Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) Priėmimo-skubios pagalbos skyrių beveik kasdien atvyksta susižaloję, traumas patyrę klaipėdiečiai.

Pasak filialo Klaipėdos ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vedėjos Rūtos Juškaitės, viena dažniausių traumų vasarą – čiurnos raiščių patempimas.

„Vasarą dažnesni ir kojų pirštų lūžiai, nes žmonės vaikšto atvira avalyne. Taip pat dažni riešų, plaštakų sumušimai, žaizdos dėl įvairių kritimų, neretos ir krūtinės ląstos traumos, šonkaulių lūžimai“, – vardijo KUL specialistai.

Pastebėta, kad dažniau susižaloja jauni, darbingo amžiaus žmonės. Tačiau pasitaiko ir garbaus amžiaus klaipėdiečių.

Medikai šios vasaros, lyginant su kitomis, neišskiria.

Nuo gegužės į KUL minėtą skyrių kreipėsi per šimtas traumas patyrusių paspirtukininkų, dviratininkų ar motociklininkų.

„Kadangi važiuoja be šalmo, ypač dažnai patiriami veido sužalojimai ar galvos traumos. Pacientai atvyksta sulaužytais raktikauliais, žandikauliu, išmuštais dantimis, rankų traumomis, riešų lūžiais, pečių, kelių traumomis. Įprasta – odos nubrozdinimai, patinimai, sumušimai, sausgyslių patempimai ar plyšimai“, – sakė R. Juškaitė.

KUL specialistai pasakojo, kad vasarą medikai dažniau susiduria ir su buitinėmis traumomis, kai žmonės, daugiausiai vyrai, susižaloja įvairiais mechaniniais prietaisais.

Dėl nelaimingų atsitikimų nukenčia rankos, o kartais prireikia pirštų dalinės arba visiškos amputacijos.

„Vasarą padaugėja ir akių traumų, nes dirbdami ūkio darbus ar meistraudami žmonės nelinkę naudoti apsauginių akinių. Medikai šios vasaros, lyginant su kitomis, neišskiria. Ji tokia pat darbinga kaip ir pernai“, – tvirtino KUL medikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

buves

Gal geriau i veterinarijos klinika, nei ten

SUSIJUSIOS NAUJIENOS