Vėl vyks karių pratybos | KaunoDiena.lt

VĖL VYKS KARIŲ PRATYBOS

Nuo kovo 13 iki 17 d. Klaipėdos, Klaipėdos rajono ir Šilutės rajono teritorijose vyks Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ lauko taktinės pratybos „Brave Griffin II“.

Jose dalyvaus Lietuvos kariuomenės ir sąjungininkų vienetų padaliniai.

Pranešama, kad pratybų metu minėtose teritorijose judės karinė technika. Tačiau šaunamosios ir pirotechninės imitacinės priemonės bei karinės inžinerinės priemonės nebus naudojamos.

„Brave Griffin II“ pratybos – tai suplanuotos karinės lauko taktinės pratybos, kurios yra skirtos išlaikyti brigados „Žemaitija“ kovinį parengtumą ir užtikrinti greitą reagavimą į iškilusias grėsmes.

Pratybos vyks šviesiuoju ir tamsiuoju paros metu, kariškiai praneša, kad gyventojų ramybės netrikdys.

Sausio pabaigoje jau vyko panašaus pobūdžio pratybos tokiu pat pavadinimu. Buvo skelbiama, kad šios suplanuotos karinės lauko taktinės pratybos yra karinio rengimo ciklo dalis ruošiantis pagrindinėms šių metų tarptautinėms pratyboms „Allied Spirit 2023“, vyksiančioms Vokietijoje.

Sausį „Brave Griffin“ pratybose lankėsi batalionų vadai, kurių vadovaujami batalionai pratybų „Allied Spirit“ Vokietijoje metu veiks brigados „Žemaitija“ struktūroje ir vykdys suplanuotas operacijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

ZyklasPrieš 1 dieną Va kur kariai. Su ruskių driskiais nėra

,,taip ,taip.. i r buvo Kad labusu driskiai pabego is--- afgano greicau nej amerikonai( ipac tas Lt "Aitvaras" Kaip bebutu , bet rusu( sowetu kariai) Is afgano isejo su savo veliavais !! Na , O-- Letuviai i amerikonaj bego ...Kair pede=taj i kokia subine sukiso savo "veliaves begdan is AFgano???

Žemaitis

reikia išmokti per dvi sekundes pampersą pasikeisti, kai pamatai rusų tanko vamzdį. Pratybos būtinos.

>persiblaivejusiam

Teks dar karta OPOHMELIATSA.O pries sy pakta dar buvo ne vienas pakta Varkarlu su Hitleriu,o kai tokiiu kaip tu nuskriaustu praproteviai valkiojos Rusijoje isikibe i skvernus svedam,lenkam,vokieciam rusai neuzmirso,taigi gerriau pagiedok mantra apie kreiva tiesa ir tamsia sviesa.Is kur tik priviso tokiu ,,intelektualu,,ar tik ne SAMSUNGO-NOKIOS vaikeliukai buste.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS