Vertybė – ištikimi dienraščio „Klaipėda“ skaitytojai | KaunoDiena.lt

VERTYBĖ – IŠTIKIMI DIENRAŠČIO „KLAIPĖDA“ SKAITYTOJAI

Prieš 78 metus pokariniame uostamiestyje pasirodė pirmasis dienraščio „Tarybinė Klaipėda“ numeris rusų kalba, po kelerių metų pradėtas leisti ir lietuviškai. Per tuos beveik aštuonis dešimtmečius tiek Lietuva, tiek ir miestas bei pats laikraštis išgyveno reikšmingas permainas. Tačiau didžiausia „Klaipėdos“ vertybė buvo, yra ir bus jos ištikimiausi skaitytojai.

Iš kartos į kartą

Beveik aštuonis dešimtmečius leidžiamas dienraštis „Klaipėda“ ir savaitraštis rusų kalba lig šiol turi didelę ir ištikimą skaitytojų auditoriją.

Kiekvienas jų tikina laikraščio puslapiuose atrandantis tai, ko reikia būtent jam.

Dėl tokių ištikimiausių skaitytojų, kurie dešimtmečiais prenumeruoja „Klaipėdą“, šiandien dienraštis ir gyvuoja.

Klaipėdietis Artūras Jazdauskas kartu su savo tėvais „Klaipėdos“ dienraštį skaito nuo vaikystės, dar nuo tada, kai laikraštis buvo vadinamas „Tarybine Klaipėda“.

Anot Artūro, jo tėvams laikraštis – tarsi atviras langas į miesto kasdienius reikalus bei aktualijas.

„Dabar, kai jau neturiu laiko taip dažnai skaityti laikraštį, mama iškerpa svarbiausias mūsų šeimai aktualijas ir perduoda man, sudėjusi į segtuvą, kad vėliau paskaityčiau“, – pasakojo A. Jazdauskas.

Marija Gracija Bartašiūnienė. Vytauto Petriko nuotr.

Žavi kritiniai straipsniai

Ilgus metus dienraštį „Klaipėda“ kasdien skaitanti Angelina Zdanevičiūtė pabrėžė, kad leidinyje dėmesį traukia ne tik politika, bet ir miesto reikalai, todėl moteris ir renkasi būtent šį laikraštį.

„Man patinka, kad rašote aktualias naujienas, kas svarbu būtent mūsų miestui. Bet dar labai mėgstu skaityti priedus, visada paskaitau skyrelį apie sveikatą ir orus, užpildau kiekvieną kryžiažodį, čia tiesiog man yra būtinybė. Be to, visada įdomu pasiskaityti ir kritinių straipsnių, kuriuose jaučiamas tvirtas požiūris apie svarbius visuomenei įvykius ir reiškinius“, – kalbėjo ilgametė dienraščio skaitytoja Angelina.

Per tuos dešimtmečius, pasak moters, „Klaipėda“ tapo itin reikalinga savo auditorijai – daugiatautei ir daugiakalbei miesto bendruomenei, į kurios širdį sugebėjo rasti kelią.

Buvau ir liksiu ištikima „Klaipėdai“.

Kiekvieno ryto ritualas

Viena ištikimiausių dienraščio skaitytojų, kuri prieš 70 metų pati dirbo šio laikraščio redakcijoje žurnaliste, Marija Gracija Bartašiūnienė pabrėžė, kad jau daugybę metų kiekvienas jos rytas prasideda būtent nuo „Klaipėdos“ skaitymo.

„Dienraštį „Klaipėda“ prenumeruoju nuo 1958-ųjų. Prenumeruoju dar kelis leidinius, bet jūsų laikraštis yra, sakyčiau, informatyviausias ir įdomiausias. Nors per tuos ilgus laikraščio veiklos metus daug kas keitėsi Lietuvoje ir Klaipėdoje, dienraštis liko principingas ir labai įdomus, operatyvus, informatyvus, stiprus ir galingas. Buvau ir liksiu ištikima „Klaipėdai“. Pradedu skaityti nuo pirmo puslapio, perskaičiusi vedamąjį, verčiu ir skaitau paskutinį puslapį, o paskui jau – visus kitus“, – kalbėjo M. G. Bartašiūnienė.

Skaitytoja pabrėžė, kad labai mėgstanti vyriausiojo redaktoriaus Sauliaus Pociaus „Žvilgsnį“ antradienio numeriuose, kurio požiūris, stiprus sarkazmas ir ironija, pasak M. G. Bartašiūnienės, yra labai reikalingas šiandienos visuomenei.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

to 4 komunarai

nu neišsigalvokit gal ,gerbiamasis

keturi komunarai

geras klaipėdėtiškas laikraštis,tik apie kauno problemas rašo,kaip tai suprasti

To Rūtenis

Visiškai jums pritariu, 100 procentų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS