A. Veryga: preliminariais duomenimis, pasveiko 12 „Klaipėdos hospiso“ pacientų | KaunoDiena.lt

A. VERYGA: PRELIMINARIAIS DUOMENIMIS, PASVEIKO 12 „KLAIPĖDOS HOSPISO“ PACIENTŲ

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga trečiadienį informavo, kad, preliminariais duomenimis, koronaviruso židiniu tapusiose slaugos ir globos namuose „Klaipėdos hospisas“ pasveiko 12 globotinių.

„Neseniai gavome duomenis. Juos vertiname kaip preliminarius, nes turime gauti patvirtinimą iš pačios įstaigos, bet „Klaipėdos hospise“ 12 pacientų antrą kartą atlikti COVID-19 mėginiai buvo neigiami“, – trečiadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

ELTA primena, kad privačiuose globos namuose „Klaipėdos hospisas“ balandžio mėnesio viduryje buvo užfiksuotas koronaviruso židinys – nustatyta apie 40 COVID-19 infekcijos atvejų darbuotojams bei hospiso gyventojams.

Laukiama savivaldybių pasiūlymų dėl lankymosi paplūdimiuose tvarkos

Vasaros sezonui artėjant ir šaliai vis dar susiduriant su koronaviruso grėsmėmis, sveikatos apsaugos ministras A. Veryga teigia, kad rekomendacijos dėl lankymosi paplūdimiuose kol kas neparengtos, tačiau laukiama savivaldybių pasiūlymų.

„Dėl paplūdimių rekomendacijos kol kas nėra paruoštos, lauktume ir pačių savivaldybių aktyvesnio įsitraukimo, nes jau tapo tokiu blogu įpročiu laukti kiekvienu klausimu iš ministerijos iškart avansu įvairiausių išaiškinimų“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministras.

Jo teigimu, savivaldybės turėtų pagalvoti apie bendrus apsaugos principus, kad virusui nebūtų galimybių plisti.

„Reikėtų galvoti, kaip išlaikyti tam tikrą bendrą principą, kad žmonės nesibūriuotų, kad galėtų laikytis tam tikrų atstumų – kad nesusidarytų sąlygos ligai tiesiog plisti“, – teigė A. Veryga.

„Tikrai lauktume didesnio pačių savivaldybių aktyvumo, įsitraukimo ir pasiūlymų, kaip jos galvoja, kad būtų galima reglamentuoti paplūdimių lankymą“, – pridūrė jis.

Prezidentas Gitanas Nausėda balandžio pabaigoje teigė, kad artėjant turizmo sezonui Lietuvoje, metas teikti verslui ir gyventojams rekomendacijas, kaip saugiai organizuoti poilsį. 

Lietuvoje nuo kovo 16 dienos iki gegužės 11 dienos dėl koronaviruso plitimo grėsmių galioja karantinas, jį Vyriausybė planuoja pratęsti iki gegužės 31 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

runkeliams

jums buduliams būtų geriau kad būtų mirę

vargsas

tai tiek ir tesirgo jei taip greit pasveiko jums tik kad serga pasakyti reikalingas skaicius

Žilvinas Ručys

kokiu būdu ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS