Vingio pasaže tęsis remonto darbai | KaunoDiena.lt

VINGIO PASAŽE TĘSIS REMONTO DARBAI

Vingio gatvės pasaže laikinai sustoję rekonstravimo darbai turėtų būti vėl tęsiami. Nuo šių metų pradžios iki dabar atlikta 10 proc. darbų, tačiau tikimasi, kad jie vėl vyks sklandžiai ir jau kitais metais bus užbaigti.

Darbai nutrūko dėl tam tikrų projekto pakitimų. Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiojo specialisto Karolio Šakarnio, pradžia – pati sunkiausia.

"Darbai laikinai sustoję. Skvere atsikasėme tinklus, reikalinga tuos tinklus keisti, nes jie visi sulūžę. Žadama pagaminti pamatus. Jeigu viskas eisis sklandžiai, po truputį prasidės darbai. Padaryta ne itin daug – tik nugriautas senas stogas, viskas išvalyta, pasiruošta žemės darbams, naujų pamatų statymui, o skvere tiesiog išardytos dangos ir pasiruošta tiesti tinklus, tvarkyti teritoriją. Padaryta gal 10 proc. darbų. Labai ta pradžia sunki, daug visokių nenumatytų kliūčių dėl tų griovimų, neatitikimų, nes nėra taip paprasta – kol nenugriovei, nepamatei", – paaiškino K.Šakarnis.

Klaipėdiečiai vis dar skundžiasi, kad ne tik darbai nevyksta, bet ir eiti čia sudėtinga. Tačiau su tokiais nepatogumais bent iki kitų metų rudens teks susitaikyti.

Kuo greičiau padarysime, tuo geriau.

"Tai yra statybos, jos neįvyksta per vieną dieną. Nieko nepadarysi. Kiek galėjo, rangovai padarė takus į parduotuves, aišku, ne 100 proc. tie keliai, bet padarė, kad parduotuvės galėtų dirbti. Kai ilgesnį laiką užtrunka tokie dalykai, niekam nėra gerai – nei mums, nei aplinkiniams, nei verslui, nei gyventojams", – kalbėjo pašnekovas.

Jeigu nestrigs medžiagų tiekimas, darbai gali būti baigti ir greičiau.

"Planuojama baigti iki kitų metų rudens. Niekas specialiai netemps iki galutinio termino. Rangovas nesuinteresuotas sėdėti ir nosį krapštyti. Kuo greičiau padarysime, tuo geriau. Tikėkimės, kad įsibėgės, ir paskui viskas vyks greičiau", – nurodė K.Šakarnis.

Klaipėdos savivaldybės administracijos skelbtą supaprastintą atvirą konkursą darbams laimėjo įmonė "Stamela".

Darbai atliekami pagal įmonės "Projektai ir Co" parengtą techninį projektą.

Sutartis buvo pasirašyta 2020-ųjų lapkričio pabaigoje.

Darbų kaina – 1,1 mln. eurų. Lėšos remonto darbams atlikti bus skiriamos iš savivaldybės biudžeto.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Romas

Manau čia bus amžiaus statyba

Irina

Taigi cia estakada statoma))))

Didelis valdininkas

Reikia stabdyti tuos darbus - statysime baltąjį švyturį. O sumautas Vingis gali palaukti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS