Visuotinė klaipėdiečių vakcinacija – piliavietėje | KaunoDiena.lt

VISUOTINĖ KLAIPĖDIEČIŲ VAKCINACIJA – PILIAVIETĖJE

Prasidėjus masinei vakcinacijai, klaipėdiečiai skiepytis keliaus į piliavietės konferencijų salę. Ją Ekstremalių situacijų operacijų centras vertina kaip tinkamiausią vietą skiepijimui. Šiuo metu prioritetinės grupės skiepijamos Klaipėdos miesto poliklinikoje ir Jūrininkų sveikatos priežiūros centre. Tačiau pradėjus skiepyti visus, ten vietos gali pritrūkti.

Patogu privažiuoti

„Vadinamoji reprezentacinė savivaldybės salė piliavietėje kol kas atrodo tinkamiausias variantas. Aišku, dar diskutuosime, važiuosime apžiūrėti vietą. Bet dabar ji visiškai nenaudojama – renginiai nevyksta. Patalpos tikrai gana didelės. Susisiekimas geras – tiek automobiliu, tiek viešuoju transportu, tiek pėsčiomis“, – teigė savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Ekstremalių situacijų operacijų centras svarstė masinę vakcinaciją vykdyti ir Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, tačiau joje šiemet numatyta renginių.

„Ja naudojasi „Neptūno“ krepšininkai, be to, tikimės, kad rugsėjį įvyks pasaulio salės futbolo čempionatas“, – paaiškino G.Neniškis.

Žvejų rūmai atmesti dėl ten vykstančių repeticijų.

Skiepys įmones

Naujo vakcinacijos centro prireiks, kai Sveikatos apsaugos ministerija leis vakciną naudoti ne tik prioritetinėms grupėms.

Tam reikia sukaupti pakankamą skiepų kiekį. Tačiau net ir dabar turimą įsiūlyti sekasi sunkiai. Žmonės vengia „AstraZenecos“.

„Problemų yra tik dėl vienos vakcinos. Ją pasiūlius, norinčiųjų sąrašai iš karto gerokai sutrumpėja“, – atsiduso G.Neniškis.

Šiomis dienomis bendra eile vakcinuojami prekybininkai. Tačiau savivaldybė jau formuoja rezervinius sąrašus – kam atiduoti likusią vakciną.

Ketvirtadienį buvo likę apie 400 vienetų rezervinės vakcinos.

Didžiųjų Klaipėdos įmonių darbuotojai jau apklausiami, ar jie norėtų skiepytis.

Vyriausybė leido skiepyti įmonių, kuriose dirba ne mažiau kaip šimtas darbuotojų, žmones.

„Pirmieji eilėje – gyvybiškai svarbios įmonės, tarp jų – „Klaipėdos vandenys“. Be šildymo dar kažkaip galėtume išgyventi, o be vandens – tikrai ne. Jei vakcinos liks, bandysime kalbėtis ir su Laisvosios ekonominės zonos įmonėmis. Gal su „Klaipėdos baldais“, kur paskutiniu metu buvo nemažai COVID-19 atvejų“, – svarstė G.Neniškis.

Stringa programinė įranga

Masinė vakcinacija negalės prasidėti ir kol nebus sukurta tinkama registravimosi skiepams sistema.

„Tikėjomės, kad Sveikatos apsaugos ministerijos centralizuota sistema veiks sėkmingai, bet šią savaitę buvo bandomasis testavimas ir vėl eilinį kartą užlūžo. O skambinti ir rašyti „Excel“ lentelėse ar ant lapelių šiais laikais tikrai per ilgai trunka“, – sakė G.Neniškis.

Administracijos direktorius sako, kad ministerijos sukurta sistema būtų leidusi sutaupyti pinigų, tačiau laukti ilgiau nebėra prasmės.

Jūrininkų sveikatos priežiūros centrui ketinama pavesti įsigyti kituose didžiuosiuose miestuose sėkmingai išbandytą programinę įrangą.

„Kaip tikina skiepijantys Vilniuje ir Kaune, jų naudojama sistema pasiteisino“, – teigė G.Neniškis.

Vilnius ir Kaunas taip pat jau išsirinko masinės vakcinacijos vietas.

Kaune didžiausias šalyje vakcinacijos centras atidarytas Ledo rūmuose.

Vilniečius masiškai skiepyti ketinama parodų rūmuose „Litexpo“.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

T

Žmonės piliavietėje lauke stovės ir lauks eilės, čia tik savivaldybės nevykėliai diletantai gali sugalvoti tokią nesąmonę.

Kiek

už panaudą į liberalū kišenes perveda?

Elektrikas

O be elektros galėsit išbūti? Nebus tada nei vandens nei šilumos, nei parduotuvių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS