Vitės progimnazija priėmė stadioną | KaunoDiena.lt

VITĖS PROGIMNAZIJA PRIĖMĖ STADIONĄ

Vitės progimnazijos mokiniai turi naują, moderniai įrengtą sporto aikštyną. Šiomis dienomis jame jau vyks pirmosios kūno kultūros pamokos.

Pasirašė aktą

Pirmadienį įvyko popieriniu vadinamas stadiono perdavimas mokyklai, naujasis stadionas pagaliau teisėtai tapo mokyklos nuosavybe, pasirašytas perdavimo aktas.

Oficiali sporto aikštyno atidarymo šventė mokyklos bendruomenei turėtų vykti kitą savaitę, spalio 25 d.

Tvora aptvertame plote telpa krepšinio aikštelė, futbolo aikštė, žaidimų ir įvairių sportavimui bei mankštinimuisi skirtų prietaisų bei treniruoklių aikštelė, bėgimo takai, šuolių į tolį vieta.

Varžybas aikštelėse bus galima stebėti iš tam skirtos sėdimosios zonos.

Aikštė bus apšviesta dideliais prožektoriais, kaip rimtuose stadionuose.

Jau sportuoja pradinukai

"Į stadioną norėtume įžengti kaip galima greičiau. Šią savaitę jį jau išbandys kūno kultūros pamokose pirmokai ir antrokai. Tai bus savotiškas startas. Labai laukiame, kada galėsime patys naudotis savo aikštynu. Turime labai daug vaikų", – aktualijomis dalijosi Vitės progimnazijos direktoriaus pavaduotoja Kristina Stankutė-Matė.

Kol vyko darbai, mokinukai per kūno kultūros pamokas vaikščiodavo ratu aplink mokyklą arba leisdavosi į žygį iki miesto stadiono ar net jūros.

Sutilpome ir į laiką, ir į pinigus.

Stadioną įrengusios bendrovės "Rolana" vadovas Rolandas Gaidys patikino, kad jokių kliūčių nepatyrė, darbus baigė, kaip buvo sutarta.

"Sutilpome ir į laiką, ir į pinigus", – patikino jis.

Vienu metu aikštyne kūno kultūros pamokos galės vykti ne mažiau kaip keturioms klasėms.

Nurodė smulkius trūkumus

Daug metų mokykla neturėjo normalaus aikštyno, jis buvo suniokotas, nes kelerius metus buvo naudojamas uosto reikmėms.

Jame ilgai gulėjo metalo lakštai. Spėjama, kad būtent tada stadiono gruntas buvo užterštas, tad ruošiantis naujojo įrengimui teko nukasti pusmetrio storio sluoksnį.

Vilniečių įmonės "Rolana" darbininkai rado parengtą statybos darbams plotą. Nors vadovas teigia, kad kiekvienas projektas – individualus, jokių netikėtumų ar kliuvinių įrengiant sporto aikštyną šioje vietoje nebuvo.

Aikštyno perdavimo užsakovams formalume dalyvavo vicemeras Arūnas Barbšys. Jis pats vaikystėje gyveno greta esančiame name ir puikiai pamena, kokia apgailėtina buvo ši vieta.

"Šauniai padaryta. Dabar visai kitas vaizdas. Rangovai dar turės pataisyti smulkius trūkumus: pasodinti žolę prie stadiono tvoros, įtvirtinti šiukšliadėžes. Bet visa tai jau smulkūs darbai", – kalbėjo vicemeras.

Dar prieš pradedant sporto aikštyno įrengimą vietos gyventojams žadėta, kad šiuo aikštynu galės naudotis ir jie, tiesa, ne keliui į stotelę ar mokyklą trumpinti, o pasportuoti.

Dabar visas stadionas aptvertas tvora. Ar kuris nors gyventojas galės pasinaudoti juo, jau nebeaišku.

A.Barbšys tikino esąs nusiteikęs ieškoti sprendimo, kaip padaryti, kad ir suaugę Vitės kvartalo žmonės galėtų čia pasportuoti.

GALERIJA

  • Vitės progimnazija priėmė stadioną
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Puiku bet

dėkit kameras ar ribokit laiką bet duokit ir miestiečiams pasinaudoti tomis sporto aikštėmis. Reikia skatininti sportuoti o ne rakinti trimetrinėm tvorom. Žinoma suprantu tikimybę kad visokie atsilupėliai tikrai norės gadint įrangą, bet reikia galvot kaip išgaudyt juos

simonas

Sendvario progimnazijos aikštynas siaubingas,ar direktorė apsileidusi,ar politikai nesupranta kompleksinio teritorijų tvarkymo,nes malūno parkas tvarkomas?

C7

Tarp aikštės ir stadiono žinoma yra skirtumas, bet... Arena yra. Baseinas yra. Futbolo mokykla yra. Ledo arenos NĖRA. Stadiono NĖRA. Sporto kompleksas su ledo arena konkursuojamas, tai gal bus per 4-5 metus. Gal ateis kandidatas į merus ir kaip rinkiminį šūkį pažadės stadioną per savo kadenciją?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS