Žiedinė sankryža geriau už šviesoforus? | KaunoDiena.lt

ŽIEDINĖ SANKRYŽA GERIAU UŽ ŠVIESOFORUS?

Kol vyko Sausio 15-osios, Minijos ir Pilies gatvių sankryžos šviesoforų keitimas, eismas šioje sankryžoje vyko ratu.

Klaipėdiečiai socialiniame tinkle pastebėjo, kad jokių automobilių spūsčių šiame taške nebuvo.

Jei kamšatys susidarydavo, jos "išsisiurbdavo" per trumpą laiką.

"Kam tie šviesoforai? Visi jau pamatėme, kad žiedinės sankryžos čia reikia. Vien jau važiuojant nuo centro Minijos gatvės link, buvo matyti, kad srautas judėdavo nesustodamas. O tai labai gerai. Kodėl čia niekas žiedinės sankryžos neprojektuoja?" – klausė klaipėdietis Povilas.

Kad spūsčių neišvaiko ir naujieji šviesoforai, galima buvo įsitikinti penktadienį, kai tik jie buvo įjungti.

Spūstys penktadienio popietę nusidriekė iki pat Pilies tilto ir dar už jo.

"Panašiai buvo ir 2014 metais, kai vyko remontas. Buvo suformuotas žiedas, kuris daug kam patiko. Bet mes viltis dedame į žaliąją bangą, dėl to ir keičiame šviesoforus. Žalioji banga – tai eismo sistema. Situacija pasikeis, kai tik sistema pradės veikti. Ir tikrai nepablogės", – tikino Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Įmonės "Klaipėdos autobusų parkas" Apšvietimo ir eismo valdymo skyriaus vedėjas Mindaugas Vasiliauskas ramino vairuotojus, kad šviesoforai ką tik pradėjo veikti.

"Juos dar reguliuosime. Paleidome tik todėl, kad dar tęsiasi vaikų atostogos, mažiau mašinų mieste", – tikino M.Vasiliauskas.

Įjungus šios sankryžos šviesoforus, toliau darbai vyksta Pilies ir Daržų gatvių sankryžoje, Naujojoje Uosto ir Naujojo Sodo gatvių, Pilies ir Žvejų gatvių sankryžose.

"Reikia pabaigti visą Minijos gatvės šviesoforų keitimą. Tikimės juos įrengti iki gruodžio. Forsuojame darbus. Reikia viską padaryti", – patikino M.Vasiliauskas.

GALERIJA

  • Žiedinė sankryža geriau už šviesoforus?
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Zosė

Realybė valdininkų neįtikina...

Jonas

Taip , galiu patvirtinti, kad pralaidumas buvo daug didesnis kai buvo žiedinė sankryža.Aš ten važiuoju per dieną keletą kartų. Kam reikėjo švaistyti reguliuojamai sankryžai mokesčių mokėtojų pinigus, nesuprantu.

>Blaivus

miesto lyberalams visu pėrma reik isisavint pinigus o ne blaivaus proto. Man juokingiausia kad jie vadinasi liberalais o patys pirmieji kelia kainas, įkainius. Ir vis sugalvoja naujus mokesčius:D))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS