Žinia apie delta atmainą negąsdina: Palangoje – minios žmonių | KaunoDiena.lt

ŽINIA APIE DELTA ATMAINĄ NEGĄSDINA: PALANGOJE – MINIOS ŽMONIŲ

  • 2

Kiek turistų jau spėjo apsilankyti Palangoje, ar žmonės nepagailėjo pinigų, pavyzdžiui, lankydami tam tikrus objektus, ar nepagailėjo pinigų verslui, ką pamatė turistai, kokius objektus rinkosi, LNK žinių žurnalistai klausė Palangos Turizmo informacijos centro vadovės Rasos Kmitienės.

– Kaip atrodo bendras šios vasaros piešinys Palangoje – kiek žmonių atvažiavo, ką labiausiai rinkosi, kas juos domino?

– Tarp savivaldybių ribojimo atlaisvinimo mes pajutome didžiulį antplūdį į Lietuvos pajūrį ir, aišku, į patį Palangos kurortą, mūsų lūkesčiai buvo viršyti. Aišku, reikia džiaugtis, kad pandeminė situacija leido mūsų Lietuvos gyventojams gerai praleisti savo laisvalaikį, atostogas, jas planuotis, na, ir be didelės baimės tikrai mėgautis – ypač birželio-liepos mėnesiais.

– Ko daugiausiai jūsų teiravosi – apie kokius objektus, kur eilės susidarydavo? Kur vienaip ar kitaip galbūt žmonės net neskaičiavo pinigų, vadovaudamiesi principu: „Mokame – einame“?

– Daugelis Palangos kurorto viešųjų erdvių yra nemokamos, tai pagrindinis ir labiausiai lankomas objektas buvo Palangos tiltas, Birutės parkas, Vaikų pasakų parkas, na, ir, aišku, tradicinė ir įsimintiniausia – J. Basanavičiaus gatvė. Tai ten mes galėtume skaičiuoti šimtais tūkstančių per dieną turistų arba miesto svečių. Na, o jei paskaičiavus ir paanalizavus, šiemet mes turėjome neeilinę vasarą ir tikrai džiaugiamės turistų antplūdžiu.

– Regis, kad atostogos vis dar sukasi čia, Palangoje, ir turistai nebaigia savo pasirodymo?

– Imtinai net iki rugpjūčio pabaigos yra pikinis atostogų laikotarpis, kada didžioji dalis Lietuvos, na, anksčiau dar ir užsienio turistų, plūsdavo į Palangą. Šiais metais mes džiaugiamės pagrinde Lietuvos turistais. Ir paskutinį šį mėnesį mes tikrai pajaučiame, kad ir užsienio turistai pas mus atvyksta, tai tuo labai džiaugiamės. Ir tikrai turistų srautai kas dieną vis didėja.

– Pajūris tampa ir delta atmainos plitimo vieta, nuo kur viskas prasidėjo. Buvo skambučių, klausimų jums, galbūt iš užsienio turistų – ar dabar saugu pas jus atvažiuoti? Ar žmones veikia ta informacija apie situaciją?

– Skambučių apie saugumą pas mus tikrai nėra, mes nesulaukiame. Tačiau, kiek pastebime, žmonės atvyksta susipažinę su saugumo taisyklėmis, saugumo reikalavimais ir tikimės, kad laikosi. Bent į mūsų turizmo centrą užsuka tikrai visi su kaukėmis, į ekskursijas organizuojamas eina su kaukėmis. Drįsčiau teigti, kad pajūryje – bent mieste, tikrai laikomasi taisyklių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Taip mačiau.

Covid serga ir stiprų imunitetą turintis ir miršta.Kaip Vilniuje mirė jaunas ,stiprus vyras nuo per stipraus imuninės sistemos.Be bukiems žmonėms to nesuprastipakol patys nepapuola i ligoninę patys ir nedusta,nebevaikšto be ratukų.Mačiau tokiu jaunų Birštono sanatorijoje po viruso nebevaikštančiu.

4

Kuo daugiau tuščiagalvijai gąsdina žmonės, tuo jie mažiau bijo ir tiki tuom nesąmonėm. Covid serga tik silpni žmonės, kurių yra keli % pasaulyje. Pilna ligų kuriomis serga didžiausia žmonijos dalis, bet Valdžioms tai ne pandemija, tai normalu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS