Žvejų gatve – vienos krypties eismu | KaunoDiena.lt

ŽVEJŲ GATVE – VIENOS KRYPTIES EISMU

Pavasarį Žvejų gatvėje ir jos prieigose įsivyravo sumaištis. Panaikinus  vienpusį eismą, automobiliai gatve važinėjo dviem kryptimis. Tokiu sprendimu liko nepatenkinti vietos gyventojai ir verslininkai, tad netrukus vėl įsigalios senoji eismo schema.

Manyta, jog naujoji tvarka padės išvengti spūsčių, tačiau nutiko priešingai – išaugus automobilių srautui, eismas sutriko, o transporto priemones vairuotojai ėmė statyti tiesiog šalikelėje.

Eismą trikdo ir į gatvę įsikišusios lauko kavinės.

Klaipėdos miesto turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė pastebėjo, jog šį pavasarį Žvejų gatvė virto didžiule automobilių aikštele.

"Įsigaliojus pakeitimams, vairuotojai ne tik važinėjo dviem kryptimis, bet ir statė automobilius abiejose kelio pusėse, o tai pablogino gatvės pravažumą. Laimė, nebuvo užfiksuota rimtesnių avarijų", – teigė R.Savickienė.

Situacija nepatenkinti ir lauko kavinių savininkai, mat dėl sudėtingo susisiekimo kavinių klientai pasukdavo į kitas maitinimo įstaigas.

Anot Klaipėdos miesto tarybos nario Audriaus Vaišvilos, grąžinus vienos krypties judėjimą ir uždraudus parkavimą šioje zonoje, pagerėtų gyventojų ir prekybininkų susisiekimas.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Gintaro Neniškio ir Klaipėdos apskrities Kelių policijos tarnybos atstovų teigimu, eismo saugumą minėtoje gatvėje užtikrins tik vienpusis automobilių judėjimas.

Saugaus eismo komisija pritarė siūlymui gražinti buvusią eismo tvarką Žvejų gatvėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS