Areštinėje – pardavėjos žudiko agonija | KaunoDiena.lt

AREŠTINĖJE – PARDAVĖJOS ŽUDIKO AGONIJA

Praėjusią savaitę uostamiestį sukrėtusios dėvėtų rūbų pardavėjos žudikas 35-erių Konstantinas Ivančenka areštinėje mėgino pasitraukti iš gyvenimo.

Bandė kartis

Itin sunkiu nusikaltimu įtariamas K.Ivančenka Klaipėdos policijos areštinėje iš pradžių knibinėjo areštinės kameros lubose įtaisytą priešgaisrinę signalizaciją. Vyras nuplėšė signalizacijos daviklį ir mėgino savo užmačioms panaudoti elektros laidus. Nepavykus to padaryti, sulaikytasis suplėšė paklodę ir, ją pririšęs prie lango grotų, bandė pasikarti.

Vyras nespėjo nieko susižaloti, netrukus į kamerą įsiveržė policijos areštinės pareigūnai. Apžiūrėjus suimtąjį nuspręsta jį perkelti į kitą kamerą. Po šių įvykių pareigūnai svarsto ar nevertėtų skirti kraupia žmogžudyste įtariamam narkomanui psichiatrinę ekspertizę.

Manoma, kad tokį vyro elgesį galėjo iššaukti net abstinencijos sindromas – nuo narkotikų ir alkoholio priklausomas žudikas galėjo būtent todėl nevaldyti emocijų.

Prašys ekspertizės

Klaipėdos policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Mindaugas Petrusevičius svarstė, kad kažin ar šį sulaikytąjį galėjo prislėgti kaltės jausmas dėl dviejų vaikų motinos gyvybės atėmimo.

„Žvelgiant į nusikaltimo braižą – kaip jis buvo padarytas, kokiu laiku ir kokioje vietoje – manyčiau, kad tai emociškai neprognozuojamas žmogus. Juk protu nesuvokiamas nusikaltimas padarytas. Atkreiptinas dėmesys ir į tai, kaip jis elgėsi teisme – agresijos pliūpsniai. Po to, lyg ir išsikrovęs, nurimsta. Todėl spėju, kad ir šis veiksmas parodo tik žmogaus emocinį nestabilumą“, – svarstė M. Petrusevičius.

Areštantai į kameras patalpinami be batų raištelių, diržų ar kitų rūbų detalių, kurias galėtų panaudoti savižudybei.

„Galvoju, kad laidų ieškota būtent tam, kad realizuoti tai, kas sugalvota. Matyti, kad jo emocinė būsena šokinėja aukštyn – žemyn. Jis taip ir gyvena“, – kalbėjo M. Petrusevičius.

Mirtis už dolerį

Tai, kad žudikai plėšimo planą sugalvojo įvykdyti vidury dienos, kai Naujojo turgaus prieigose pilna žmonių, rodo, kad šie nusikaltėliai net neturėjo savisaugos instinkto, nes bet kuris į turgavietę skubantis žmogus galėjo pastebėti nusikaltėlius.

Beje, K. Ivančenka, pasak pareigūnų, parodymus apie nužudymo aplinkybes davė be jokių skrupulų ir elgėsi labai ciniškai.

„Ekspertai turėtų tarti savo žodį. Nes tai, kas buvo padaryta, panašėja į proto užtemimą. Taip, moteriai suduota daugybė smūgių. Gali būti, kad moteris priešinosi, nes jos delne liko peilio žaizda. Gal ji bandė susigrumti, griebė už peilio? Moteris buvo smulkaus sudėjimo, ji nepajėgė įveikti užpuoliko“, – pamąstymais dalijosi operatyviai nusikaltimą išaiškinusio skyriaus viršininkas M. Petrusevičius.

Aiškėja ir ta aplinkybė, kad dviejų vaikų mama neteko gyvybės dėl dolerio.

„Na taip, nebuvo ten jokio grobio. Bet jie gal spėjo, kad ras pinigų, nes prie durų stovėjo pardavėjos mašina. Gal jie sprendė pagal mašiną, kad viduje ras pinigų?“, – pastebėjo M. Petrusevičius.

Psichologinės pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos telefonai (pokalbiai 8-800 linija yra nemokami)

Vaikų linija www.vaikulinija.lt – 116 111

Jaunimo linija www.jaunimolinija.lt – 8 800 28888

Vilties linija, psichologinė pagalba suaugusiems www.kpsc.lt – 8 800 60700

Pagalbos moterims linija – 8 800 66366

Linija Doverija (pagalba teikiama rusų kalba) – 8 800 77277

Dingusių žmonių šeimų paramos centras – 8 800 26161; 8 5 2773135

Psichologinė pagalba internetu:

http://www.vaikulinija.lt

http://jppc.lt/draugas

http://paklausk.kpsc.lt

kasnutiko@yahoo.com

GALERIJA

  • Konstantinas Ivančenka
  • Areštinėje – pardavėjos žudiko agonija
Rašyti komentarą
Komentarai (35)

xxx

visa gyvenima zonoj praleis.

Daina

Musu salis yra per daug neturtinga, kad serti isprotejusius zmogzudzius, kurie iseje vel zudys.

man taip pat gaila

jog, nuo šių asmenų sulaikymo dienos, jų veidai, tarsi įkaltis, kasdien puošia, pirmąjį puslapį. Jei jų nebeišleis, pašienauti naujų gyvybių, tai manau, jog nebūtina pažinti juos, pagal veido bruožus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS