Balastinis vanduo Klaipėdos uosto akvatorijoje: nustatė laivą, išleidusį net 195 tonas | KaunoDiena.lt

BALASTINIS VANDUO KLAIPĖDOS UOSTO AKVATORIJOJE: NUSTATĖ LAIVĄ, IŠLEIDUSĮ NET 195 TONAS

  • 26

Klaipėdoje ketvirtadienį aplinkosaugininkai nustatė laivą, išleidusį 195 tonas balastinių vandenų, už šį pažeidimą gresia kelių tūkstančių eurų bauda.

Aplinkos apsaugos departamento teigimu, Jūros aplinkos apsaugos inspektoriai ketvirtadienį tikrino Liberijoje registruotą krovininį laivą „Vega Vela“.

Patikrinimo metu nustatyta, kad laivas į uosto akvatoriją išleido apie 195 tonas balastinių vandenų.

„Šie vandenys buvo atvežti iš Roterdamo uosto (Nyderlandai). Kadangi jiems neatliktos balastinių vandenų cirkuliavimo procedūros, taip pažeisti Tarptautinės jūrų organizacijos Laivų balastinių vandenų valdymo konvencijos reikalavimai“, – teigia aplinkosaugininkai.

Anot jų, tokiu būdu į Klaipėdos uosto akvatoriją galėjo patekti invazinių gyvūnų ir mikroorganizmų.

Už šį pažeidimą Vokietijoje registruotai įmonei – laivo valdytojui gresia 3-6 tūkst. eurų. Šiuo metu Jūros aplinkos apsaugos inspekcija atlieka tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

To:Aš

O tu šūdas ar plaukti nemoki?

to Priešpaskutiniam ir logikai

Rusu kalboje laivai irgi plaukia:) Теплоход - он ИДЕТ навстречу зорям в шуме вод, Словно лебедь на просторе, он ПЛЫВЕТ - Теплоход. Žargonas jis toks:) jo nereikia suprasti kaip gresme nacionaliniam saugumui:)

balastinis vanduo

Ir ką aš ne taip parašiau? O dėl "kažkur kažką girdėjo" - va, prašau: The International Convention for the Control and Management of Ships' Ballast Water and Sediments, 2004. Čia "kažkur kažką"?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS