Brolžudystės byloje – netikėtas posūkis | KaunoDiena.lt

BROLŽUDYSTĖS BYLOJE – NETIKĖTAS POSŪKIS

Likimo vingiai kartais būna neįtikėtinai painūs. Ne mažiau paradoksalūs ir teisėsaugos fronto darbuotojų sprendimai. Tuo pirmadienį įsitikino Tauragės rajono gyventojas, kaltintas bejėgio savo brolio nužudymu.

Klaipėdos apygardos teismas nagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje 52 metų Stragutės kaimo gyventojas Arvydas Fetingis buvo kaltinamas labai sunkiu nusikaltimu, už kurį jam grėsė ilgi nelaisvės metai.

Prokurorai buvo įsitikinę, kad vyras nužudė savo brolį.

2017 m. vieną gegužės dieną A.Fetingis parėjo namo ir užsklendė duris. Tuo metu iš kažkur gerokai įkaušęs grįžo jo 43 metų brolis Gintaras. Negalėdamas patekti į vidų, jis ėmė belsti.

A.Fetingis atidarė duris ir pastūmė vos ant kojų besilaikiusį brolį. Tas atšlijo ir nugriuvo atbulas, galva trenkdamasis į medinius laiptus.

Praradęs koordinaciją vyras po to dar nuvirto į priekį ir galva atsitrenkė į betonines trobos prieškambario grindis.

Vyras buvo labai girtas, jis nusvirduliavo į savo kambarį. Namiškiai tą pačią dieną girdėjo, kad kažkas bilda, buvo panašu, kad G.Fetingis griuvinėjo.

Kitą dieną mama jį rado gulintį ant grindų. Medikai skubiai išvežė vyrą į ligoninę. Galvos traumos komplikavosi, juolab kad jis anksčiau jau buvo išgyvenęs galvos operaciją.

Birželio 7 dieną ligoninėje G.Fetingis mirė.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, jog paprastai griūdamas žmogus taip susižaloti negalėjo, brolis prisipažino, kad jį pastūmė.

Teismas sudėliojo visus argumentus ir nusprendė, kad tai nebuvo tyčinė žmogžudystė, o tik gyvybės atėmimas dėl nusikalstamo nerūpestingumo.

Teismas skyrė A.Fetingiui dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, o jos vykdymą atidėjo porai metų.

Proceso metu liudijusi kaltinamojo ir mirusiojo motina kalbėjo, kad jai vienodai gaila abiejų sūnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

....?

O kas čia blogai...?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS