Daugiabučio laiptinėje Klaipėdoje – jauno vyro gelbėjimo drama | KaunoDiena.lt

DAUGIABUČIO LAIPTINĖJE KLAIPĖDOJE – JAUNO VYRO GELBĖJIMO DRAMA

Šios savaitės viduryje pietinėje Klaipėdos pusėje daugiabučio namo laiptinėje vystėsi dramatiški įvykiai, kurių liudininkais buvo priversti tapti niekuo dėti namo gyventojai.

Rado tris vyrus

Klaipėdietė, stebėjusi grėsmingus įvykius, pagalbos telefono numerį surinko apie 15 val. Moteris pranešė, kad laiptinėje keli vyrai, kaip jai pasirodė, vartoja narkotikus, buvo panašu, kad nuo kvaišalų sutriko jų sveikata.

Moteris sulaukė greitosios medicinos pagalbos stoties ekipažo ir atidarė jiems laukujes duris.

Neretai su narkomanais susiduriantys medikai trečiojo aukšto laiptinės aikštelėje rado tris jaunus vyrus. Du nereagavo į aplinką, teko skubėti juos gaivinti.

Vienas vyrų netrukus atgavo normalią veido spalvą, pradėjo kvėpuoti, susigaudė, kur esąs, ir su draugu paskubėjo dingti iš laiptinės.

Gaivino visą valandą

Trečiąjį medikai gaivino apie valandą. Medikų teigimu, jie rado jį jau ištiktą klinikinės mirties. Jokios gaivinimo priemonės negrąžino žmogaus į šį pasaulį.

Greitosios komandai neliko nieko kito, kaip konstatuoti jauno vyro mirtį. Jokio dokumento mirusiojo kišenėse rasti nepavyko. Namo gyventojai tikino šio asmens nepažinoję.

Nijolė Dambrauskienė: atgaivinti tokie asmenys dažnai tiesiog pasistengia dingti.

Kadangi visa tai vyko netoli parduotuvės ir turgavietės esančiame name, tikėtina, kad vyrai gyvena kitur, o į svetimą laiptinę atėjo tik susišvirkšti kvaišalų.

Mirusysis gali būti apie 30 metų amžiaus, jokių jo išskirtinių bruožų ar rūbų detalių policijos atstovai nepateikė.

"Tikėtina, kad vyrai vartojo psichotropines medžiagas, kurios perdozavus sukelia kvėpavimo nepakankamumą. Kartkartėmis mieste panašių atvejų pasitaiko. Neretai tokiems asmenims suteikus pagalbą pavyksta atkurti jų gyvybines funkcijas. Paprastai širdies veikla neišnyksta, bet sutrinka kvėpavimas, tokius žmones ištinka koma. Atgaivinti tokie asmenys dažnai tiesiog pasistengia dingti, būna, kad medikai net iškoneveikiami. Tokia yra kasdienybė. Dažniausiai tokios bėdos ištinka priklausomus asmenis, kai mieste atsiranda naujų kvaišalų arba jie yra stipresnės koncentracijos. Tai yra skaudi socialinė problema", – kalbėjo Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

Vyrai vartojo kol kas nenustatytas medžiagas.

Ketvirtadienį pareigūnai bandė iš mirusiojo pirštų atspaudų sužinoti jo asmenybę, pradėtas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Protrūkio neįtaria

Tokius tyrimus atliekantys pareigūnai teigia, kad specialistų išvadose ne visada atsispindi tai, kas sukėlė mirtį.

Esą dokumentuose fiksuojamas gyvybiškai svarbių organų veiklos sutrikimas, bet ne visada nurodoma, kas tokią būklę sukėlė.

Per porą pastarųjų mėnesių panašiomis aplinkybėmis Klaipėdoje mirė ne mažiau nei du žmonės, tačiau uostamiesčio policininkai tikino kol kas neturintys informacijos, kad mieste būtų pasirodę naujų kvaišalų.

Paprastai tokiais atvejais narkomanų mirtys ar sunkūs sveikatos sutrikimai pasikartoja dažniau.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

turgus

rambyno gatveje kiek tu narkosu,pabegom nuo tokios kaimynistes

Ana

Nebeliks morganos rinkėjų , krenta ,kaip lapai .

Klaipediete

Tuoj Morgana įrengs spec.kambarius narkomanams,nebereikės pakampiais badytis,ateis kaip baltas żmogus,oficialiai,švirkštų yra,susirado ir eina savo keliais,jei bepaeina,jei ne,turbūt budės greitoji šalia,nes toks dalykas bus butinas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS