Debreceno kvartale – įtartina moteris: telefonu demonstravo automobilių valstybinius numerius | KaunoDiena.lt

DEBRECENO KVARTALE – ĮTARTINA MOTERIS: TELEFONU DEMONSTRAVO AUTOMOBILIŲ VALSTYBINIUS NUMERIUS

Debreceno kvartale buvo pastebėta įtartina moteris, kuri kažkam telefonu demonstravo kieme stovinčių automobilių valstybinius numerius. Gyventojai įtaria, kad nepažįstamoji veikiausiai taikėsi kažką nugvelbti iš klaipėdiečių mašinų.

Manoma, kad moteris – ne vietinė, telefonu esą kalbėjo ne lietuviškai.

„Vaikšto po kiemą, kalba telefonu ir aprodo mašinas, valstybinius numerius parodo, kalba tikrai ne lietuviškai“, – „Facebook“ grupėje „Debreceno“ perspėjo viena gyventoja.

Kai kurie klaipėdiečiai iškart pamokė, esą reikėjo prieiti ir nepažįstamąją pakalbinti, o ne spėlioti, ko ji norėjo, ir apie tai skelbti socialiniame tinkle. Moters nuotrauką pasiūlyta perduoti pareigūnams.

Viena klaipėdietė pasakojo, kad pasinaudodami svetimais valstybiniais numeriais aferistai iš tiesų vykdo nusikaltimus.

„Būna net tokias aferas daro – ieško automobilio, kokį turi, kad atitiktų spalva ir markė, pasigamina netikrus numerius, važinėja, o realiai, jei kas nors atsitiktų, jums būtų skiriamos baudos ir visa kita. Tad daro nusikaltimus padirbtais numeriais arba ieško, ką pavogti“, – tikino gyventoja.

Anot Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausiosios specialistės Astos Kažukauskienės, iš tiesų daugėja pranešimų apie prarastus valstybinius numerius.

„Statistika apie konkrečiai valstybinių automobilių numerių ženklų vagystes nėra vedama. Klaipėdos miesto PK pareigūnų teigimu, pavienių atvejų, kai žmonės kreipdavosi į pareigūnus dėl galimų automobilių numerių vagysčių, uostamiestyje tiek 2023 m., tiek 2024 m. yra buvę. Pranešimų apie prarastus automobilių numerius padaugėja ir, pavyzdžiui, po stiprių liūčių. Pareigūnai rekomenduoja pastebėjus, kad ant automobilio nebėra valstybinio numerio ženklo (jis galimai pavogtas ar pamestas), būtinai kreiptis į policiją arba valstybės įmonę „Regitra“ – taip automobilių savininkai gali apsisaugoti nuo nemalonumų, galinčių kilti ateityje“, – teigė A. Kažukauskienė.

Ji taip pat priminė 2022-aisiais nutikusį įvykį, kai pareigūnai sulaikė, kaip įtarta, degalų degalinėse įsipildavusį ir pasišalindavusį vyrą. Šis asmuo prieš įvažiuodamas į degalinę ant automobilio pritvirtindavo netikrus numerius, o įsipylęs degalų, nesumokėjęs ir pasprukęs juos vėl nusiimdavo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Prieme

i Sengena rumunus su bulgarais - dabar liudna nebus!

Tai

Turbut prisiparkavo "teisingai" tos masinos ir tiek, o zurnalistams ir kitiems pro langa spoksantims smalsuoliams pas doktareli vaistuku nuo paranuojos o tai greit marsieciai puls

> neber kantrybes

kitų tautų nepažįsti matyt, yra dar tokie rumunai, bulgarai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS