Dėl drono – sujudimas policijos kieme | KaunoDiena.lt

DĖL DRONO – SUJUDIMAS POLICIJOS KIEME

Kauno gatvėje įsikūrusiame Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato kieme pirmadienį paslaptingai ant vieno iš automobilių nusileido skraidantis objektas.

Komisariato darbuotojai puolė smalsiai apžiūrinėti ant tarnybinio automobilio nutūpusį droną.

Paaiškėjo, kad dronas buvo su filmavimo kamera. Kas ir kodėl galėjo filmuoti komisariato kiemą paaiškėjo netrukus.

Į policija atskubėjo 35 metų klaipėdietis. Vyras aiškino, kad įrenginį apie 16 val. mėgino kartu su sūnumis. Esą pūstelėjo vėjelis ir Kauno gatvės gyventojas išvydo, kaip jo brangus pirkinys lekia policijos link.

Vyras tikino blogų užmačių neturėjęs, droną pirkęs internetu. Tačiau pareigūnai nusprendė laikinai priglausti filmavimo įrenginį su skraidykle. Tik peržiūrėję kas buvo nufilmuota ir išsiaiškinę kokiu tikslu tai daryta, pareigūnai žada aparatą gražinti gyventojui.

Dronas aptiktas automobilių aikštelės teritorijoje, kiek tolėliau nuo policijos areštinės.

„Šiam įrenginiui specialaus leidimo nereikia. Tačiau reikia pasiaiškinti visas aplinkybes. Tik įsitikinę kokia vaizdo medžiaga ten yra užfiksuota, galėsime gražinti įrenginį žmogui. Informacija perduota Civilinės aviacijos administracijai“, – aiškino Klaipėdos policijos Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Andromeda Grauslienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Cha cha...

Taip, statykite ragatkės, man patiko... O gal jau ir ragatkės nebepadės reikės pareigūnų su ufonautojų atributikais.... cha...

Mda

Tai yra radiobanginės priemonės dronų nutupdymui.

Cha

Kai tų dronų visur privis, teks ragatkes drožtis. Aš visai nepageidauju, kad man apie langus visokie skraidantys šnipai sukinėtųsi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS