Gargždų senosiose žydų kapinėse – vandalų išpuolis | KaunoDiena.lt

GARGŽDŲ SENOSIOSE ŽYDŲ KAPINĖSE – VANDALŲ IŠPUOLIS

Išpuoliai prieš paminklus bei antkapius gali būti nedraugiškų jėgų siekis supriešinti Lietuvos žmones. Neatmestina tikimybė, kad tokių tikslų turėjo ir Gargžduose senosiose žydų kapinėse bjaurių pėdsakų palikę asmenys.

Oficialiai skelbiama, kad ketvirtadienį ryte šiose kapinėse žmogus pastebėjo juodais dažais apipaišytus paminklus.

Apie įvykį pranešė šuniuką pasivaikščioti išvedęs gargždiškis.

Atvyk į senąsias žydų kapines pareigūnai suskaičiavo tris juodais purškiamais dažais aprašinėtus antkapinius paminklus. Ant jų galima buvo įžvelgti kažkokių raidžių, skaičių, ženklų ar simbolių.

Policijos pareigūnai nesiryžo atskleisti, kokie tai ženklai ir ką jie galėtų reikšti. Nežinia, kada šios terlionės atsirado.

Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kapo ar kitos viešosios pagarbos vietos išniekinimo dėl rasinių, nacionalinių ar religinių motyvų, todėl galima spėti, jog tai nėra abstrakčios terlionės.

Įstatymas numato už tokį nusikaltimą viešųjų darbų bausmę, baudą arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

Kas įvykdė šią piktadarystę, dar aiškinamasi, bet Lietuvoje tai nėra vienintelis atvejis, panašių ir dar brutalesnių išpuolių yra buvę ir anksčiau kitose Lietuvos vietovėse. O prieš kelerius metus skelbta, kad Vokietijoje vandalai išniekina žydų kapines vidutiniškai kartą per dvi savaites, 2018 metais tokių antisemitinių išpuolių policija užfiksavo net 27.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Anonimas

Geresnio paminklo lietuviui nebus kaip vigdimas jo ódialo.Zodziai is komunistu manifesto.Pirmin lietuviai pirmin muzikai vistiek jus esat apsisike,fui smarve.

Anonimas

Teplokite litovcu paminklus nes geriau moka,Ana diena kai nudaze raudonai kazkokio muziko statula tai visi dziaugesi ir vakare aplaiste.Jis gi paminklas lietuviu zudykas.

>viena tokia

...taip, tik paminklus ir memorialus skirtus antrajame pasauliniame kare žuvusiems didvyriams reik draskyt ir naikint?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS