Į kopas braunasi „neįgalieji“ | KaunoDiena.lt

Į KOPAS BRAUNASI "NEĮGALIEJI"

Aplinkosaugininkai šiurpsta: neįgaliojo ženklas ant automobilio – lyg žalia šviesa bet kokio lygio pažeidimui.
Būtingės geomorfologiniame draustinyje reidus surengę Pajūrio regioninio parko darbuotojai nustėro išvydę, kad kone kas savaitę kopose aptinka Kelių eismo taisyklių nepaisančių vairuotojų prie pat kopų paliktas mašinas.

Aplinkosaugininkai šiurpsta: neįgaliojo ženklas ant automobilio – lyg žalia šviesa bet kokio lygio pažeidimui.
Būtingės geomorfologiniame draustinyje reidus surengę Pajūrio regioninio parko darbuotojai nustėro išvydę, kad kone kas savaitę kopose aptinka Kelių eismo taisyklių nepaisančių vairuotojų prie pat kopų paliktas mašinas.

"Ten, kur eismas paprastam piliečiui yra draudžiamas, savo teisėmis ima piktnaudžiauti neįgalieji", – apie problemą pasakojo Pajūrio regioninio parko direkcijos vadovas Darius Nicius.

Į Būtingės paplūdimius vedantys keliai iš tiesų yra pažymėti ženklais "Eismas draudžiamas".

"O jie, turėdami neįgaliojo ženklus, gali nepaisyti šių kelio ženklų. Tačiau tai nereiškia, kad jie gali atvažiuoti automobiliais iki kopos ir eiti poilsiauti", – pabrėžė D.Nicius.

Pastarojo reido metu aplinkosaugininkai iš aštuonių pajūryje aptiktų automobilių ant keturių išvydo užklijuotus neįgaliųjų ženklus.

"Automobilių statyti ant žolės negalima, kaip ir jų palikinėti kopose. Išeina dviprasmiška situacija. Kelio ženklų jie lyg ir gali nepaisyti, tačiau niekas jiems nesuteikė teisės niokoti gamtos", – nuomonę išsakė parko direkcijos vadovas.

Tokių pažeidėjų pastebima ne tik Būtingėje, bet ir Nemirsetoje. Kartais pasitaiko ir Karklėje, prie Karklės kapinaičių.

Pažeidėjų nuotraukas Pajūrio regioninio parko darbuotojai nusiuntė Palangos miesto agentūrai, kuri turi nuspręsti, bausti ar ne tokius poilsiautojus.

"Jei žmogus turi neįgaliojo pažymėjimą, dar nereiškia, kad jis gali naudotis neįgaliojo ženklu. Kiek žinau, išlygos taikomos tik iki 30 proc. darbingumo lygį turintiems asmenims. Per visą darbo praktiką tik kelis kartus sutikome judėjimo negalią turinčių žmonių, atvažiavusių į pajūrį. Tokie žmonės tikrai neturi kitų būdų pasiekti pajūrio, ir tai suprantama", – kalbėjo D.Nicius.

Tačiau daugeliu atveju aplinkosaugininkai išvysta žvaliai pajūrio takeliais žingsniuojančius "neįgaliuosius".
Savo teisėmis kartais ima piktnaudžiauti ir taksistai, kuriems taip pat galima nepaisyti kelių eismo ženklų.

"Dažnai teisinamasi, kad va štai į Nemirsetą taksi  iškvietė koks nors poilsiautojas. Tačiau mes paprašome tai įrodyti", – pasakojo direkcijos vadovas.

GALERIJA

  • Į kopas braunasi „neįgalieji“
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

KLP

Palaikau Niciu. Teisingai daro ir gerai dirba.

MAT

Šis straispnis , tai atspindys ir požiūris į neįįgalius žmones.Dar mūsų valdinikai, tvarkos prižiūrėtojai nėra išprusę.Tiesiog nera pagarbos.

Ner

Paskaiciau ir noriu pasipiktinti Niciau vadovaujama istaiga, kuri bausti moka, bet inicijuoti privaziavimus neigaliems - ne! Kur jiems vaziuoti? I Neigaliuju papludimi? Kur kaip skrudelynas pilna zmoniu ir pavojingai status nuvaziavimo takas? Daznai zmones nori ramesniu zonu: Karkle, Nemirseta, Butinge... Privaziavimas sutvarkytas??? ne! Aisku nenormalu kai statoma Kopose. Bet jei masina pakeleje kur netrukdo eismui ir neniokoja gamtos, kodel ne?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS