Ieškoma be žinios dingusi nepilnametė | KaunoDiena.lt

IEŠKOMA BE ŽINIOS DINGUSI NEPILNAMETĖ

Palangos policininkai vėl ieško 15-metės mergaitės, kuri per neilgą laiką iš ją globojančios šeimynos pabėgo ketvirtąjį kartą. Panašu, kad mergaitė nenori gyventi vaikus globojančioje šeimynoje.

Ragina pranešti policijai

Pastarąjį kartą Brigita Ivanauskaitė išėjo iš namų kurorto Lydekų gatvėje, kur yra įsikūrusi šeimyna, kovo 31-osios ankstų rytą. Iki šiol paauglė pas globėją negrįžo.

Pareigūnai bando susisiekti su mergaite telefonu bei internetu. Kol kas žinių apie jos buvimo vietą nėra.

B.Ivanauskaitė yra apie 1,67 m ūgio, lieso kūno sudėjimo, šviesių, pečius siekiančių plaukų, mėlynų akių, ypatinga žymė – dešinė akis truputį primerkta. Paauglė iš namų išėjo vilkėdama mėlynomis džinsinėmis kelnėmis, ruda striuke, avėjo tamsiai pilkais sportiniais bateliais.

Ką nors žinančius apie B.Ivanauskaitės buvimo vietą prašoma susisiekti su Palangos PK Kriminalinės policijos skyriaus vyresniąja tyrėja Laima Grigaitiene tel. (8 5) 219 9032 arba paskambinti Palangos policijos komisariato budėtojams tel. 8 620 57 102, arba trumpuoju numeriu 112.

Aiškinsis nesantaikos priežastis

Trečiąjį kartą, kai mergaitė nesiklaususi išėjo iš šeimynos, kurioje yra globojama, ją pasieniečiai sulaikė Lietuvos ir Kaliningrado srities pasienyje. Paauglė yra kilusi iš Tauragės rajono, gal todėl bėgo būtent ten.

Dar anksčiau B.Ivanauskaitė spruko iš namų su draugu, tačiau po kiek laiko pati grįžo pas globėją.

Palangos vaiko teisių apsaugos tarnybos skyriaus vadovė Emilija Lapėnienė teigė labai nerimaujanti dėl šios mergaitės likimo.

E.Lapėnienė patikino, kad suradus B.Ivanauskaitę ketina aiškintis, kodėl ji nenori gyventi šeimynoje. Į šį procesą ketina įsijungti ir Palangos policijos pareigūnai.

Globėja kalbėti nepanoro

"Iki šiol mergaitė kaskart nurodydavo vis kitokias pabėgimo priežastis. Manau, mums reikia sužinoti tikrą tiesą ir spręsti vaiko globos klausimą iš naujo", – tvirtino E.Lapėnienė.

Tiesa, galutinį žodį sprendžiant vaiko likimą tars Tauragės vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai.

Šeimyna, kurioje gyvena mergaitė, ilgą laiką buvo įsikūrusi Tauragėje, prieš porą metų ji persikėlė į Palangą. Kurorto vaikų teisių saugotojai tokio gyvenamosios vietos pakeitimo priežasties teigė nežinantys.

Paklausta, kodėl globotinė ketvirtą kartą pabėgo, šeimynos galva Vida Gajauskienė patarė paklausti pačios mergaitės ir, nesileidusi į ilgesnes kalbas, baigė pokalbį.

Dabar svarbu, kad viena nežinia kur iškeliavusi paauglė netaptų nusikaltimo auka.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Klara

Kiek galima ją ieškoti?

Ar nebus

"nusiskandinusi"?

JUOZAS

Tai kodel visai kito zmogaus nuotrauka?"PLAUKAI SVIESUS"

SUSIJUSIOS NAUJIENOS