Kaimynai šokiruoti: mažylį rado užrakintame bute | KaunoDiena.lt

KAIMYNAI ŠOKIRUOTI: MAŽYLĮ RADO UŽRAKINTAME BUTE

Praeiviai išgelbėjo namuose vieną užrakintą pusantrų metukų vaikelį. Jo mama neatsirado iki šiol.

Antradienį 14.23 val. į bendrąjį pagalbos centrą paskambinę žmonės pranešė keistą žinią – būdami lauke jie girdi iš vieno bendrabučio kambario sklindantį mažo vaiko verksmą. Skambinusieji įtarė, kad mažylis namuose paliktas be suaugusiųjų priežiūros, nes verkia ilgą laiką, jo niekas neramina.

Žinią pranešę žmonės spaudė bendrabučio Sulupės gatvėje 11A kambario durų skambutį, tačiau durys buvo užrakintos, jų niekas neatidarė.

Situacija pasirodė grėsminga, tad į įvykio vietą išskubėjo ugniagesiai, informacija pasiekė policiją, medikus bei socialines tarnybas.

Gelbėtojai kopėčiomis pasiekė antrojo aukšto langą ir per jį įlipo vidun.

Kambaryje jie rado apie pusantrų metų berniuką. Vaiką nuramino medikai, jie išgabeno mažylį į Vaikų ligoninę apžiūrai.

Berniukas nebuvo susižeidęs ar ligotas, todėl laikinai apgyvendintas Sutrikusio vystymosi kūdikių namuose Giruliuose.

Kol kas nežinoma, kodėl toks mažas vaikas namie buvo paliktas vienas ir kas atsitiko jo mamai. Jauna moteris, viena auginanti sūnelį, iki šiol neparsirado namo. Neatsirado ir joks kitas asmuo, kuriam moteris galbūt paliko mažylį prižiūrėti.

Pareigūnai išsiaiškino, kad berniuko mama turi darbą, ketinama jos ieškoti darbovietėje.

„Kol kas esame sutrikę ir visais įmanomais būdais ieškome vaiko mamos. Kyla daugybė versijų, kas atsitiko mamai. Iki šiol ši šeima mūsų darbuotojams nebuvo žinoma. Galbūt moteris buvo palikusi vaiką kažkam prižiūrėti ir tas kažkas paliko vaikelį be priežiūros. Tikiu, kad viskas išaiškės. Svarbiausia, kad vaikas yra saugus“, – kalbėjo Klaipėdos vaikų teisių apsaugos tarnybos vadovė Gražina Aurylienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

tai jau

jau tikrai ,tarnyba vel pasizymejo neefektyvumu...jiems kaip paliktas vaikas -taip siurprizas, taip aiskinasi aplinkybes, o paskui atiduoda vaikeli atgal tokiai "motinai"....nei druasmina, nei reidus organizuoja, nei kontroliuoja...kam tokia tarnyba is vis reikalinga.....

Tesiog

O vaikų teises apskritai ka nors zino?mes gyvenom sulupes 14 name,tai pro langus vaikai krisdavo,pati skambinau kviečiau greitaja. Paziurekit kokie vaikai gyvena bedrabuciuose,ir nieko vaiku teises nekontroliuoja. Tevai geria iš padalpu o vaikai patikti gyvenimo valiai.as pakraupusi kaip dirba tarnybos kurios turi priziuteti asocialias seimas.

Nojus

Jei vaikas buvo paliktas siaip, be priezasties ir motina kazkur lebauja, tada butu sunku tokiai ir bausme sugalvoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS