Kas žvalgosi pravirų langų? | KaunoDiena.lt

KAS ŽVALGOSI PRAVIRŲ LANGŲ?

Klaipėdiečiai turėtų sunerimti – kriminalinių įvykių suvestinėse skelbiama informacija verčia manyti, kad uostamiestyje suaktyvėjo butų vagys.

Ilgoką laiką miestiečiai galėjo gyventi ramiai, daugelis jau buvo pamiršę policininkų patarimus pirmųjų aukštų gyventojams nepalikti pravirų langų bei balkonų.

Šeštadienį apie 20.30 val. viename Taikos prospekto daugiabutyje gyvenantis žmogus rado apvogtą savo butą.

Atidžiau apsižvalgęs jis pranešė policijai, kad pasigedo 500 eurų, auksinių papuošalų ir akumuliatorinio veržliasukio. Visi dingę daiktai buvo įvertinti 3,5 tūkst. eurų.

Nukentėjusysis svarstė, ar galėjo jis pats palikti pravertas balkono duris.

Apie vagystę tądien pranešė ir Baukštininkuose gyvenanti šeima. Vagys išlaužė lango rėmą ir įsibrovė į vidų. Šeimininkai pasigedo grynųjų, dingo 2,7 tūkst. eurų.

Labai panaši vagystė buvo įvykdyta ir ketvirtadienį, kai Paryžiaus Komunos gatvėje gyvenantis žmogus pasigedo auksinio papuošalo ir 2 tūkst. eurų. Vagis įsibrovė meistriškai išlaužęs balkono lango rėmą.

Sausio 20-ąją policininkai gavo du pranešimus apie vagystes iš butų pietinėje miesto pusėje. Abiem atvejais vertybės buvo laikomos seifuose.

I. Simonaitytės gatvėje gyvenanti moteris pranešė, kad iš namuose įrengto seifo dingo 3 tūkst. eurų ir juvelyrinių dirbinių. Bendra moters nurodyta žala viršija 21 tūkst. eurų.

Kita Pietinėje gatvėje gyvenanti moteris tą pačią dieną pranešė, kad iš jos namų buvo pavogtas visas seifas su jame buvusiais papuošalais bei dokumentais. Patirtą žalą ji įvertino 2 260 eurų.

Pareigūnai tvirtino, kad visais šiais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai, todėl komentarai kol kas negalimi.

Viena žinoma, kad visi šie atvejai negali būti priskiriami vienam vagiui.

Sunerimti pirmuose aukštuose gyvenantiems žmonėms vertėtų, nes plastikinių langų bei balkonų laužimo atvejai buvo dažni prieš kelerius metus.

Pareigūnai pataria nepalikti net mikrovėdinimui pravirų langų bei balkonų durų, o namie saugomas vertybes laikyti sunkiai randamose vietose.

„Niekas taip neapsaugo daugiabučiuose gyvenančių žmonių būstų, kaip gera kaimynystė. Raginame gyventojus bendrauti su kaimynais ir atidžiai stebėti, kas lankosi laiptinėse. Dažniausiai dieną namuose būna pagyvenę žmonės, tokių liudininkų vagys vengia“, – teigė atostogaujančią Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkę pavaduojantis Albinas Misevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

triperis metalinis vadinamas mašina pastatytas jūsų

kieme prieš langus su vaizdo registratorium, tūpa bobutė, vaikai mokykloje pasakojantis kaip tėvai gyvena, šiukšlės metamos į konteinerius, kaimynkos ir kaimynai sekantis jus pastoviai, pardavėjos parduotuvėj kur dažniausiai lankotės, bankai, ten irgi mižniai ir mižnarkos praeinantys parduoda klientų informaciją, gal dar vardinti, draugai jus pakišantys, kuriems rūpi tik babkės, bendradarbiai ir bendradarbės šypsosi jums į veidą, pabandykit savo bendradarbiams pasakyti, kad artėja etatųų mažinimas, pamatysit kas yra kas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS